Folytatódott az Operaház új sorozata, a Maszkabál - nézze és hallgassa meg az Origón!

Eiffel Műhelyház
Budapest, 2019. április 8. A Magyar Állami Operaház épülő logisztikai központja, a X. kerületi Eiffel Műhelyház Bánffy Terme a próbaüzem első előadásának kezdete előtt 2019. április 7-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
François-Adrien Boieldieu Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttek c. operájának keresztmetszetével folytatódik az Opera Maszkabál Program elnevezésű új élő közvetítéssorozata, amelyet ezúttal is élőben közvetítünk az Origón. 
Vágólapra másolva!

A zongorakíséretes dalesten a címszereplő magyar utazót és kalandort Boncsér Gergely, a népszerű tenor alakítja. A koncerten fellép Kriszta Kinga és Megyesi Schwartz Lúcia is, zongorán közreműködik Bartal László.

A programot a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán élőben közvetíti, de itt az Origón is követheti élőben.

Az eredetileg háromfelvonásos opera megszületése és bemutatója a párizsi Opéra-Comique-ban mindössze néhány hónappal előzte meg A bagdadi kalifa, Boieldieu első átütő sikerének premierjét. A magyar utazó és kalandor élete köré szövődött legendákból ihletet merítő alkotás azonban a maga korában ugyancsak népszerűnek bizonyult egzotikus és fordulatos témája, valamint – ahogy Berlioz fogalmaz – „kellemes és ízléses párizsi eleganciát" tükröző zeneisége miatt.

A stílszerűen Móric-napra időzített esten az opera több áriája és duettje is elhangzik Boncsér Gergely (Benyovszky), Kriszta Kinga (Afanázia) és Megyesi Schwartz Lúcia (Stefanov) előadásában, Bartal László zenei vezető kíséretével. Az énekszámokat Mona Dániel zenetörténész szórakoztató és ismeretterjesztő előadásai egészítik ki.