Az Edda frontembere összeomlott, miközben arról beszélt a rádióban, hogy miken ment keresztül az utóbbi hetekben.

Az Origo is megírta, hogy Pataky Attila már hazatérhetett otthonába a kórházból. Az Edda frontembere a múlt héten került kórházi kezelés alá a koronavírus-fertőzés miatt, ami egyébként az együttes másik két tagját, a billentyűs Gömöry Zsoltot és a basszusgitáros Kicska Lászlót is elérte. Szerdán a Retro Rádióban, Bochkor Gábor reggeli műsorában telefonon jelentkezett be Pataky Attila, aki a fertőzésről elmondta, hogy már jó ideje érezte, hogy valami nincs rendben az egészségével.  Azt mondta, hét-nyolc kilót is fogyott a Raktárkoncertjük előtt. „Azt hittem, korlátlan az akaraterőm, közben a sors furcsa fintorával bekínált, hogy játszhattunk Raktárkoncertet, de én akkor már nagyon beteg voltam” – mondta Pataky, aki a koncertfelvétel utáni időszakban már nagyon rosszul volt, végül a háziorvosa azt mondta, nincs tovább, kórházba kell mennie.

Pataky Attila az Edda Művek 40. születésnapját ünneplő jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2015-benForrás: MTI/Illyés Tibor

Pataky Attila elcsukló hangon mondta, hogy „elképesztő, mit kell teljesíteni ott a dokiknak, mindenkinek, aki ott dolgozik, a hétköznap hőseinek, 35 fok melegben, maszkokban”. A vírus nála kezdődő tüdőgyulladást okozott, de azt mondta, a szeretet, ami a kórházban körülvette, nagyon sokat segített a felépülésben. „Nagyon kemény, ahogy a falakon át hallgatod a többiek jajgatását. Kapaszkodj meg, nézd a falat! – mondogattam magamban a kórházi ágyon. Segítettek, és azok a doktornők és nővérek csodát tettek velem egy hét alatt,  és remélem, mindenkivel azt tesznek majd” – mondta már sírva a rádióban Pataky Attila. Később azt is mondta, „ahogy jött vissza a világ, azt éreztem, hogy akik ezt a covidot tervezték, vigyék vissza magukkal. Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ebben az állapotban.”

A műsorvezető, Bochkor Gábor emlékeztette Patakyt, hogy tavasszal még hisztinek nevezte a koronavírus-járványt, majd megkérdezte tőle, megváltozott-e a véleménye: „Igen, alázatosan jelentem, nagyon erősen megtanított a sors, hogy kicsit halkabban kell csinálni, nem kell annyira harsánykodni, nem kell annyira véleményeskedni. [...] Engem a szeretet érdekel, a fény érdekel. Újra kell tanulnom a csendet. Megírtam magamnak a Csend igazságá-t, csak nem hallgatom eleget. A beszélgetés végén nagyon sok erőt kívánt zenésztársának, Gömöry Zsoltnak, aki jelenleg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-fertőzötteket gondozó osztályán gyógyul.