November közepéig látogatható a Várkert Bazár különleges kiállítása

Budavári Legendák fotókiállítás3_Fotót készítette Kárász Karolina
Vágólapra másolva!
A budai Várhoz kötődő érdekes embereket és különleges élettörténeteket mutat be a Budavári Legendák címmel megnyílt ingyenes, szabadtéri fotókiállítás. A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán november közepéig lehet megnézni a tárlatot.
Vágólapra másolva!

Budavári Legendák címmel nyílt ingyenes, szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán. A tárlat a budai Várhoz kötődő érdekes embereket és különleges élettörténeteket mutat be, és egészen november közepéig látogatható. A kiállítást a Várkapitányság és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen valósította meg, és céljuk az volt, hogy bemutassák, miként olvad a Várnegyed a város szövetébe.

Forrás: Kárász Karolina

Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese azt mondta, „a turisztikai látványosságok mögött zsibongó, élő városrész rejlik, melynek karakterét az itt élő, dolgozó, hozzá kötődő emberi sorsok adják.

amelyben az idősebbektől a fiatalokig, egymástól nagyon különböző személyiségek jelennek meg.” Azt is elmondta, hogy a Várkert Bazárban, a főváros ékszerdobozában a kultúra, a művészet és a páratlan építészeti örökség találkozik, mindez pedig gyönyörű panorámával egészül ki.

Forrás: Kárász Karolina

A kiállított fényképeket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetséges hallgatói készítették. „Számomra nagyon fontos, hogy a fiatalok a valós megbízások teljesítésekor is szabadon fogalmazhassák meg véleményüket különböző dolgokról, vagy a jelen kiállítás esetében, emberekről” – mondta Máté Gábor, a MOME fotográfia szak vezetője, aki azt is hozzátette, hogy számára a másik jelentős szempont az, hogy mennyire nyilvánul meg a hallgatók alkotói személyisége az elkészült képek esetében.

Forrás: Kárász Karolina

A 27 portré között a teljesség igénye nélkül található a budai Várban élő ismert polgár, plébános, rabbi, kántor, koronaőr, buszvezető, restaurátor, régész, hídmester és több híres ember leszármazottja is. A közös bennük, hogy

mindannyian máshogy, de szívből rajonganak a Várért.

A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán található szabadtéri kiállítás 2020. november 15-ig ingyenesen tekinthető meg, biztonságos programot jelentve a fővárosba érkezőknek, illetve a budai Várat látogató közönségnek egyaránt.