Kóbor János még a lábát sem tehette ki a házból a karantén alatt, mivel felesége szigorú ellenőrzés alatt tartott mindent.

Kóbor János, az Omega 77 éves énekese még a szemetet sem vihette ki a karantén idején, ugyanis felesége, Zsóka nagyon vigyázott rá. A Borsnak azt mondta, „elég nehéz volt összefogni a dolgokat, mert minden feladat rám hárult. A kényszerpihenő alatt senkit sem engedtem ki a házból,  néha elmentem a kislányunkkal, Lénával sétálni egyet, és olykor engedélyeztem magamnak egy-egy futást, de ennyi. Mecky a küszöböt sem léphette át, neki még a szemétkivitel is tilos volt.”

Kóbor JánosFotó: Polyák Attila - Origo

Kóbor János felesége azt is elmondta, a„ nagyfiam és a nővérem lánya is az egészségügyben dolgoznak, úgyhogy ők nap mint nap hatalmas veszélynek vannak kitéve. Én nem szerettem volna azon rettegni, hogy melyikünk fertőződik meg, úgyhogy azt láttam a legbiztonságosabbnak, ha bezárkózunk a törökbálinti otthonunkba.  Látogatókat sem fogadtunk, csak mi magunk voltunk, amit bevallom őszintén, nagyon élveztem. Sokat beszélgettünk, játszottunk, kártyáztunk, főztünk, medencéztünk, úgyhogy egy pillanatra sem unatkoztunk, pláne Mecky, aki szinte végigdolgozta a karantént. Fellépni ugyan a mai napig nem jár, de a munka továbbra sem állt meg, hisz gőzerővel dolgozik az Omega hamarosan megjelenő lemezén, a Testamentum-on.

„Minket még inkább összekovácsolt a karantén. Bár egyébként is sok időt töltünk együtt, de azt gondolom, hogy nekünk nagyon jót tett a pihenés. Léna kifejezetten élvezte, hogy mindnyájan otthon vagyunk, együtt vagyunk, ráadásul két rendhagyó születésnapot is ünnepeltünk. Lénáét és Meckyét. Mindkettőjüknek meglepetésbulit szerveztem, ami szerencsére nagyon jól sikerült, úgyhogy semmi okunk panaszra” – mondta Kóbor János felesége a lapnak.