Nézze élőben az Opera kamaraprodukcióit az Origón!

diótörő
Vágólapra másolva!
A szeptember végén indult közvetítéssorozat Tercett-Trió-Trois című estje péntekenként, 20 órától látható online az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán énekkari művészek zongorával kísért előadásai (művészeti vezető: Csiki Gábor), zenekari művészek kamarakoncertjei (művészeti vezető: Kocsár Balázs), illetve balettművészek szóló- és pas de deux-koreográfiái (művészeti vezető: Solymosi Tamás) kapják a főszerepet. Az október 2-ai, péntek esti előadás a 19. századi zeneirodalomba kalauzolja a nézőket.
Vágólapra másolva!

Az Opera Kórus tagjai, Bazsinka Zsuzsanna, Döbörhegyi Diána és Illés Péter, valamint Csiki Gábor karigazgató folytatják a kalandozást Brahms Szerelmi dalkeringők című dalciklusában. Zongorán közreműködik Andrássy-Neuenstein Krisztina és Szirtes Katalin.

Az Opera Zenekar művészei, Rácz János (fuvola), Szélpál Krisztina (oboa), Várnai Beáta (klarinét), Polonkai Judit (fagott), Horváth Bence (trombita), Nagy Csaba (trombita), Tóth Gábor (kürt), Szabó Gábor (kürt), Szabó Sándor (harsona), Wrchowsky Miklós (tuba) és Vámosi Zoltán (ütőhangszerek) a Carmen, a Sába királynője és Az álarcosbál című operák népszerű részleteit adják elő, de A diótörő néhány dallamával a balettzenék világát is megidézik.

Melnik Tatiana és Radziush Mikalai, valamint Balaban Cristina és Diachkov Dmitry, a Magyar Nemzeti Balett szólistái Anna-Maria Holmes és Solymosi Tamás A kalóz és Seregi László Sylvia című koreográfiájából adnak elő egy-egy pas de deux-t. Az esten Ruip Katica, a Magyar Nemzeti Balettintézet tehetséges növendéke Radina Dace Massenet Meditáció-jára készített variációjával csatlakozik a kamaragálához. Közreműködik Lakatos Özdemir Başak Dilara, Hajnal Éva, Kiss Ferenc (zongora) és Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű). Az est műsorvezetője Gyüdi Melitta, rendezője pedig Aczél András.