Folytatódik az Opera élő közvetítéssorozata az Origón. A MaszkaBál sztárvendége, a világhírű Kossuth-díjas szoprán, Rost Andrea ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. A közvetítés 20:00 órától látható az Origón és az Opera Facebook-oldalán.

Rost Andrea áriaestjén Puccini, Gounod és Leoncavallo tragikus hősnői mellett híres Mozart-szerepeit is megidézi. Egyik vendége a 2019/20-as évad Kamaraénekese, Haja Zsolt, a meglepetésvendég a MaszkaBál-sorozat hagyományaihoz híven egy fiatal, pályakezdő művész lesz.

 

 Rost Andrea áriaestjét itt is nézheti: 

A mai estére Rost Andrea a jelenlegi repertoárjából válogatta össze a hozzá leginkább közelálló áriákat. Ez a műsor számomra tényleg olyan, mint egy tűzijáték: gyönyörű szép áriák és olyan karakterek, akiket nagyon szívesen keltek életre a színpadon.  - nyilatkozta az Opera Kossuth-díjas szopránja az Operaház Facebook-oldalán. 

Rost Andrea Kossuth-díjas szopránForrás: Origo

Rost Andrea pályafutását harminc éve követheti nyomon a hazai és a nemzetközi közönség. Még főiskolás volt, mikor Gounod Rómeó és Júliájában bemutatkozhatott az Operában, és hamarosan nemzetközi karrierje is elindult először Bécsben, majd a milánói Scalában. Később Salzburgon és Londonon át egészen a New York-i Metropolitanig megismerhették a világ operarajongói, de a Távol-Kelet színpadain is fellépett már. A világhírű operaénekesnő legutóbb decemberben adott interjút az Origónak pályafutásának 30. évfordulója alkalmából. Akkor azt mondta:  Szülőhazám Magyarország, otthonom Budapest, világom az opera, az összművészet világa.  Bármihez is kezdek, mindig az operából indulok ki és oda is térek vissza: ahhoz a tudáshoz, amit a Zeneakadémián elsajátíthattam. Hitem arra ösztönöz, hogy az értékekkel, amelyeket pályafutásom során összegyűjtöttem, gyarapítsam az országot, ahol élek, amelynek neveltetésemet és értékrendemet köszönhetem." 

Az áriaest műsorából:

Mozart: Figaro házassága – a Grófné áriája az I. felvonásból („Porgi, amor, qualche ristoro")

Gounod: FaustMargit ékszeráriája a III. felvonásból („Ah! Je ris de me voir si belle")

Puccini: PillangókisasszonyCso-cso-szán nagyáriája a II. felvonásból („Un bel di vedremo")

Mozart: A varázsfuvolaPapageno áriája az I. felvonásból („Der Vogelfänger bin ich ja") – előadja: Haja Zsolt

Puccini: ToscaTosca imája a II. felvonásból („Vissi d'arte")

Leoncavallo: BajazzókMadárdal („Qual fiamma avea nel guardo!... Stridono lassù")

Mozart: A varázsfuvolaPamina és Papageno duettje az I. felvonásból („Bei Männern welche Liebe fühlen") – közreműködik: Haja Zsolt

Az est rendezője Kováts Andrea, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.