Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész az ATV Húzós című műsorának volt a vendége a hétvégén. A beszélgetésben szó esett a júniusban meghalt fiáról, Benedek Tiborról is, bár ahogy mondta, erről nem szabadna beszélnie. 

Azt írja a Bors, hogy Benedek Miklós azon a ponton, amikor a fiára terelődött a szó, mély levegőt vett, és hosszú másodpercekbe telt, mire meg tudott szólalni. Megrendülten, könnyeivel küszködve beszélt, anélkül, hogy fia nevét kiejtette volna. A színész azt mondta, hogy erről nem beszélne, erről nem szabad beszélnie, mert a veszteségek annyira érzékenyen érintik, hogy nem szabad egy szót sem szólnia róla. Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el. Nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne - mondta el a stúdióban. 

Az unokák is szóba kerültek, ők tartják a lelket benne, ők vigasztalják néha, nagyon jóban van velük. Érdekes módon ők nagyon keményen bírják ezt. Kifejezetten edzetten. Nem is tudom, hogy honnan vették ezt az erőt, szemben az én erőtlenségemmel - mondta. 

Benedek MiklósFotó: Polyák Attila - Origo

A színész édesapja elvesztésével is nehezen birkózik meg, a mai napig nem engedte el, a műsorban mindvégig jelen időben beszélt róla. Azt mondta, hogy együtt él vele, nagyon sokszor eszébe jut.