Nagytemplom, Nagyerdő, DVSC, Tankcsapda, Roncsbár, Debreceni Egyetem. Tilla és a Tankcsapda egy imázsfilmnek is beillő videóklipben foglalták össze a debreceniséget a Road Movie klipsorozat legújabb részében, ami az együttes Ülj le mellém című dalához készült. Lukács László szerint ez a valaha készült egyik leghangulatosabb, és debrecenisége miatt talán a hozzájuk legközelebb álló klip.

A Tankcsapda Ülj le mellém című dalához készült a Road Movie klipsorozat következő, sorban a tizedik epizódja. A klipet Till Attila rendezte, és a végeredmény megfelel egy nagyon részletes debreceni imázsfilmnek is.  A rendező, Till Attila azt mondta, „a Tankcsapda az egyik kedvenc zenekarom, nagyon nagy öröm volt nekem velük dolgozni. Nagyjátékfilmeket, kisfilmeket már csináltam, de ez az első klipem, élveztem nagyon a munkát. Eddig is szerettem Debrecent, a fogorvosaim is debreceniek, most azonban még jobban megkedveltem ezt a várost. A klip egyik legfontosabb értéke, hogy tényleg a Tankcsapda, a város és a rajongók összefogásából született meg. Tűzoltók segítettek felgyújtani egy kukát a belvárosban, ez szerintem Pesten nem működött volna. Amerre jártunk, a boltosok, éttermesek, a bárok örömmel vettek részt a forgatásban. Nagyjából mindenki, aki szerepel vagy feltűnik ebben a filmben, az debreceni, vagy megyei arc, de ha az sem, akkor akkora rajongó, hogy az ország más részéről is eljött a forgatásra a zenekar felhívására. Elcsíptünk olyan, évente csak egyszer megrendezésre kerülő eseményt is, mint az egyetemi diplomaosztó ünnepség. Az itt jelenlévő diákokkal és rokonaikkal együtt ebben a klipben majdnem tízezer ember szerepel.”

A klip daláról Lukács László azt mondta, „az Ülj le mellém refrénje, dallama és szövege már sok-sok éve ott bolyongott a fejemben, de a végső formáját csak a tavalyi Lilliput Hollywood album készítésekor nyerte el. Az pedig, hogy a Road Movie részeként klip is készülhetett hozzá, nekem a hab azon a bizonyos tortán. Tilla rendezésében a valaha készült egyik leghangulatosabb, és debrecenisége miatt talán a hozzánk legközelebb álló klip készült. Szeretem úgy, ahogy van.” A gitáros, Sidlovics Gábor gyerekei – akik szintén felbukkannak a videóban – már évekkel ezelőtt is táncoltak otthon az Ülj le mellém demójára. „Amikor, ha jól emlékszem, 4 éve elkészült a dal első verziója, felvettük a demóját, és a gyermekeimnek annyira bejött, hogy állandóan bömböltetni kellett otthon. Ügyeltünk rá, hogy mások ne hallhassák, amíg kiadatlan, de ha valaki megkérdezte tőlük, (ami elég gyakori) hogy mi a kedvenc Tankcsapda-számuk, egyszerre mondták, hogy a „Mindenhol jó”, és persze senki sem tudta, hogy miről beszélnek.”

Fejes Tamás dobos azt mondta, „a dal egyszer már megszületett, de nem éreztem késznek, ezért meggyőztem a fiúkat, hogy pihentessük. Aztán a Lilliput Hollywood című album írásakor újra elővettük. Hamar a mai végleges formáját kapta meg, azt hiszem, érdemes volt vele várni és újra foglalkozni.” Azt is mondta, hogy nagyon várta a Till Attilával való közös munkát: „mindenképpen szerettem volna Till Attilával dolgozni. Tetszenek a munkái, tudtam, hogy egy filmes szem jót tenne a tucat-klipgyártás világában.”

Az Ülj le mellém a tizedik dal és klip a Road Movie sorozatában, de a Tankcsapda és Debrecen már a kezdetekkor a tervek közt szerepelt. Lobenwein Norbertnek, a Road Movie-t készítő VOLT Film producerének a dal meghallgatása adta meg az ihletet a kliphez. „A Road Movie elindításakor az első közt kértem fel a Tankcsapdát. Nem csak azért, mert az egyik legnépszerűbb hazai banda már hosszú ideje, de összeforrt a nevük Debrecennel, ott pedig van mit megmutatni. Mégis közel egy éven át gondolkoztunk a témán, aztán amikor meghallgattam az új albumot, az Ülj le mellémnél éreztem, hogy ez az. Ebben benne van a hazatalálás, az „otthon a legjobb" érzése. Ezzel a fiúk is egyetértettek, és Tilla is meglátta benne a fantáziát.”

Road Movie Guide Tillával

A Road Movie küldetése dalokon és a klipeken át bemutatni Magyarország és a Kárpát-medence tájait, ismert és kevésbé ismert vidékeket, a Balatont, a Mátrát, Tolna megyét vagy a vajdasági Kishegyest. A videók mellé ezért minden helyszínen egy-egy Road Movie Guide útifilm is készült, ahol a klipek hátterében feltűnő tájak főszereplővé lépnek elő. Az eddig csak online elérhető kisfilmek október 22-től hetente láthatóak lesznek a TV2 műsorán is.

Lobenwein Norbert elmondta, „a Road Movie produkció fontos része a Road Movie Guide Tillával sorozat. Ezekben a félórás filmekben az előadók részletesen bemutatják a dalaikat ihlető tájakat. A kezdetekkor Tillát kértük fel, hogy ő legyen az a kíváncsi idegenvezető, aki a nézőknek minden érdekeset megmutat, Könyves Dina szerkesztő, és persze a zenekarok segítségével. A Road Movie célja ezzel teljes mértékben megvalósul, a filmeket látva ugyanis biztosra vehetjük, hogy a rajongók közül sokan kelnek majd útra, felfedezni a kedvenc zenekaraik szívéhez legközelebb álló vidékeket.”

A Road Movie nem áll meg 2021-ben sem. Az év végéig elkészülő 12 dal és klip folytatásaként 2021-ben újabb magyar tájakra indul a sorozat, újabb klipekkel, dalokkal és Road Movie Guide-okkal.