Ez az első dal a kilencvenes évekből, amelyet már több mint egymilliárdszor streameltek

Oasis
Vágólapra másolva!
Az Oasis slágere lett az első dal a kilencvenes évekből, amely elérte az egymilliárdszoros streamelést a Spotifyon. 
Vágólapra másolva!

1995-ben jelent meg a brit Oasis második lemeze, a (What's the Story) Morning Glory?, amiről kétségtelenül a Wonderwall volt a legsikeresebb szám. Ezzel a szerzeményével ma, 25 évvel a kiadás után történelmet is írt a – már jó 10 éve nem működő – zenekar. Ez lett az első, a kilencvenes években készült és kiadott dal, amely elérte az egymilliárdos streamelési határt a modern kor zeneszolgáltató felületén, a Spotifyon – írja a CoS.

A dal egyébként kislemezként 1995. október 30-án jött ki a lemezről (sorban harmadikként), és arról szól, hogy eljön a képzeletbeli barát, é

s megment minket magunktól.

Kijelenthető, hogy a Wonderwall nem csak az adott lemez legsikerebb dala, hanem az Oasis 18 éves működésének legsikeresebb alkotása. Az sem lehet véletlen, hogy ez a legnézettebb klip az együttes YouTube-csatornáján. Az Oasis 2009-ben oszlott fel elsősorban a két testvér, Noel és Liam Gallagher közötti ellentétek miatt. Liam Gallagher azóta már többször szorgalmazta ilyen-olyan, főleg twitteren való odaszólás formájában, hogy álljanak össze legalább egy-két alkalomra, de eddig nem járt sikerrel.

A kilencvenes évek dalai közül a Wonderwallt a Nirvana 1991-es Smells Like Teen Spirit-je (820 ezer körül), Mariah Carey 1994-es All I Want for Christmas-e (690 ezer körül) és a Red Hot Chili Peppers 1999-es Californication-je (650 ezer körül) követi a dobogón.