Banksy, a titokzatos angol utcaművész megerősítette: ő alkotta egy nottinghami házfalra a képet, amelyen egy kislány kerékpárgumival hullahoppozik.

A kép egy szépségszalon falán bukkant fel kedden, a fal előtt, egy lámpaoszlopnak döntve egy kerékpár áll, amelynek hiányzik a hátsó kereke. A szalon vezetője, Surinder Kaur a The Guardiannek elmondta, hogy a romos bicikli akkor került a lámpaoszlop mellé, amikor a graffiti a falra.

A helyi hatóság kedden órákon belül megérkezett, hogy a műalkotás védelmében egy műanyag lapot erősítsen a graffiti elé, de vandálok gyorsan telefirkálták a műanyagot.
Mindenki izgalomban van, sokan jönnek ide, hogy megnézzék a képet. Nem tudjuk, hogy valódi-e, de csodálatos a festmény - tette hozzá.

Banksy confirms he is behind new street art on salon wall

Banksy has confirmed that street art of a girl hula-hooping a bicycle tyre is his handiwork. The elusive graffiti artist confirmed on his Instagram page this morning (Saturday, October 17) that he is behind the new artwork in Nottingham. He wrote alongside the post: " Banksy's next job could be in Bicycle repair - he just doesn't know it yet."

Banksy szombaton a közösségi médiában közzétett egy képet a hullahoppozó kislányról, ezzel véget vetett a találgatásnak.

A rejtőzködő utcaművész eddig aukción legdrágábban elkelt képe a Devolved Parliament volt, melyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. Az alkotásért tavaly 9,9 millió fontot (3,9 milliárd forintot) adott a győztes licitáló.