A Miskolci Illés Emlékzenekarral lépett a Raktárkoncert színpadára Szörényi Levente, aki a karantén alatt ünnepelte a 75. születésnapját. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zenésznek ma is rengeteg terve van.

Raktárkoncerten játszott Szörényi Levente, aki a Miskolci Illés Emlékzenekarral lépett fel. Az egykori Illés frontembere a karantén ideje alatt ünnepelte 75. születésnapját, és a Raktárkoncert előtt a Borsnak adott interjúját is életkori témával kezdte: „édesanyám és a nagymamám is 97 éves korában ment el, úgyhogy remélem, hogy még nekem is van 22 évem”. Szörényi Levente már évek óta nem turnézik, rengeteg más elfoglaltsággal tartja frissen magát. „Egyetlen dolog várat még magára, a húsz éve tartó ásatás a Holdvilág-árokban. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs más tervem, mert nagyon is sok mindent szeretnék még megvalósítani. Szoktam is mondani, hogy szerintem a hosszú élet titka a tervekben, célokban rejlik, nekem pedig még jó néhány ötletem van a jövőre nézve“ – mondta. 

Szörényi Levente nemcsak szellemileg, hanem fizikailag is igyekszik formában tartani magát: „húsz éve járok a hévízi fürdőbe, hiszen muszáj mozgásban maradnom ahhoz, hogy jó egészségnek örvendhessek. A kéz- és vállfájdalmaimat leszámítva egészen jól vagyok, azok viszont igencsak megbosszulják a hosszú évek gitározásait.”

75. születésnapját a tavaszi karantén ideje alatt ünnepelte: „meglátogatott a családom Pilisszántón, és a két kisunokám sütött nekem tortát. Jó volt velük találkozni, és egy kicsit együtt lenni, bár bevallom, nekem a karanténnal sem volt bajom. Több mint hatezer négyzetméteres birtokon élek, úgyhogy otthon is számtalan teendőm akad. Ha más nem, akkor élvezni az elmúlt évtizedek munkájának a gyümölcsét. Ennyi idősen, azt hiszem, már megérdemlem a pihenést.”