A Nemzeti Színház felhívást indít 15-25 éves diákok számára. Saját ötlet alapján készített, telefonos videókból összerakott szpotokat várnak a Rómeó és Júlia-előadáshoz.

A Nemzeti Színház idén is meghirdeti szpotversenyét. 15-25 éves diákoktól várnak telefonnal készített videókat, amelyek sajátos ötletek alapján hirdetik a színház Rómeó és Júlia-előadását. Az elkészült videók maximum 1 percesek lehetnek, amelyeket a Nemzeti Színház Instagram-oldalára a beérkezés sorrendjében töltenek majd fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri – Szász Júlia, Herczeg Péter és Tóth Auguszta színművészek – értékelik majd. A játék október 20-án indult, és egy hónapon át, egészen november 20-ig tart. November 30-án hirdetnek majd eredményt. A díjátadó pedig a Rómeó és Júlia című előadás premierjén, 2020. december 4-én lesz a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

A közönség idén is szavazhat, a voksokat a romeo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre várja a színház. 
A közönségdíjas és a harmadik helyezett nyereménye 2-2 db tiszteletjegy a Rómeó és Júlia december 4-ei bemutatójára, 2 személyes korlátlan színházlátogatás, Rómeó és Júlia plakátfotót és idézetet tartalmazó vászontáskák, valamint 1-1 Shakespeare-idézetet tartalmazó powerbank.

A második helyezett nyereménye 2 db tiszteletjegy a Rómeó és Júlia premierjére, 2 személyes korlátlan színházlátogatás, Rómeó és Júlia plakátfotót és idézetet tartalmazó vászontáskák, 1 Shakespeare idézetet tartalmazó powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás a két címszereplővel.
Az első helyezett nyereménye mindezeken túl egy veronai hétvége, a szállást és az útiköltséget a Nemzeti Színház állja. 

A színház röviden, pontokba szedte a versenyen való részvétel feltételeit:

  1. Válassz egy szövegrészletet a Rómeó és Júliából!
  2. Találj ki hozzá egy helyszínt és egy szituációt!
  3. Készíts egy maximum egyperces videót!
  4. Az elkészült videót pedig küldd el a romeo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre!