Apját is túlszárnyalta Enrique Iglesias

Enrique Iglesias
Spanish singer Enrique Iglesias on stage during his single German date of his "sex and love" Tour in the Mercedes-Benz Arena in Berlin, Germany, 05 May 2017. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Minden idők legjobb latin előadójának választották meg Enrique Iglesiast. Ezzel magasabbra sikerült jutnia világsztár apjánál.
Vágólapra másolva!

Világsztár apját is túlszárnyalta a spanyol Enrique Iglesias. A 45 éves spanyol énekes lett minden idők legsikeresebb latin előadója a Billboard vonatkozó sikerlistáin (az 1986 óta létező Hot Latin Songs chart, valamint az 1993 óta létező Top Latin Albums) elfoglalt helyezései alapján – írja a Billboard. Amellett, hogy már

több mint 180 millió lemezt adott el világszerte,

Iglesias sikeréről sokat elárul, hogy a Hot Latin Songs listáján 189 héten át volt jelen valamelyik dalával, köztük 27-szer a lista tetején.

Enrique Iglesias Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Kiadója, a Sony Music Latin-Iberia részlegének elnök-vezérigazgatója, Afo Verde közleményében azt írta, „Enrique egy ikonikus előadó, nemzetközi sztár, vérbeli profi, és ami a legfontosabb, csodálatos ember. A zenéje több generációhoz jutott el. Ez a jól megérdemelt díj mutatja, mekkora hatással ven a zenei világra. Megtisztelő, hogy a Sony Music együtt dolgozhat vele. Gratulálunk, Enrique!"

A tervek szerint Iglesias 2021-ben Oroszországot, az Egyesült Államokat és Kanadát érintő turnéra indul, amennyiben a koronavírus-járvány nem hiúsítja meg a terveit. Az énekes utoljára 2018-ban adott duplakoncertet Budapesten.

Enrique Iglesias és felesége, Anna Kurnyikova Forrás: Getty Images

Az énekes korábban elárulta, hogy lassan szeretne felhagyni a zenéléssel, és a családjára koncentrálni. Anna Kurnyikova orosz teniszezőnővel nyolc hónappal ezelőtt tovább bővült a családjuk Mary nevű kislányukkal, így kétéves ikreikkel, Nicholasszal és Lucyval együtt három gyermeket nevelnek.