Világtól elzárt kis farmon készítette új lemezét Paul McCartney

Sir Paul McCartney 5 megdöbbentő érdekesség a szülinapos Paul McCartney-ról
Vágólapra másolva!
Paul McCartney új szólóalbummal jelentkezik decemberben. A McCartney III. című lemez minden számát a Beatles egykori tagja szerezte és adja elő.
Vágólapra másolva!

MCartney III. címet kapta az egykori Beatles-alapító, Paul McCartney legújabb szólólemeze, amely a tervek szerint december 11-én jelenik meg. A sorszámozott szólólemezei közül az első, amelyik egyébként a legelső szólóalbuma volt, 1970-ben jött ki, a McCartney II tíz évvel később, 1980-ban, majd ez után 40 évvel jöhet a harmadik.

Sir Paul McCartney 5 megdöbbentő érdekesség a szülinapos Paul McCartney-ról Forrás: Getty Images/Mike Marsland/WireImag

A 78 éves McCartney nem csak szerzője és előadója az album anyagának, hanem ő a zenei producere is a lemeznek. A dalokat idén vette fel Sussexben, ahol elzártan élt a családjával egy farmon, és minden nap dolgozott egy kicsit stúdiójában. „Év elején voltam egy kis szabadságon, aztán elvonultam vidéki farmomra, és ott ért a karantén Mary lányommal és a családjával, négy unokámmal. Nagyon kellemes volt, napközben a házi stúdióban dolgozgattam a dalokon, aztán este kijöttem és ott volt a család” – mondta. Éppen egy filmzenén dolgozott, és eközben megszületett a lemez első száma. Felmerült benne, hogy mit is kezdjen ez után, és elővette azokat a félig kész darabokat, amelyeken az utóbbi éveken dolgozott.

Az album néhány dala tükrözi a járvány miatti helyzetet, ugyanakkor McCartney jövőbe vetett optimizmusát is. „Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. Így hát jó arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá” – mondta a világhírű zenész. Már csak papíron létezett a Beatles, amikor 1970-ben, 27 évesen megjelentette első szólólemezét, amelynek egyszerűen a McCartney címet adta. „Minden hangszeren én játszottam: a basszusgitáron, a gitáron, saját erősítőmön, és az EMI négysávos mobil felvevőjét használtam, ugyanazt, amelyet a Beatlesszel használtunk. Csak bedugtam hátul a mikrofont és kész”.

A megszülető dalokat saját zenei kíséretével vette fel. Azt nyilatkozta, úgy érezte, mintha csak saját örömére szerezne zenét, nem is gondolt rá munkaként, és azt sem gondolta volna, hogy végül lemez lesz belőle. McCartney legutóbbi lemeze 2018-ban jelent meg Egypt Station címmel. Tavaly még ezzel az anyaggal turnézott.