Idén is díjazta a legjobb fotókat a Mediaworks

Csudai Sándor: Különös Budapest
A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2020. október 15. – november 14.
Hétfő–szombat: 9–19 óra
Vasárnap és ünnepnapokon zárva.
Capa Központ – 8F Galéria
Kurátor: Szarka Klára
Vágólapra másolva!
A tavalyi év sikere után idén is díjazta a Mediaworks a legjobb alkotásokat a Mediaworks Fotópályázat keretében. A nyerteseket október 22-én a világjárvány miatt elővigyázatosságból szűk körű díjátadó keretében hirdették ki.
Vágólapra másolva!

A Mediaworks közleménye szerint az országos pályázati felhívásra 1752 kép érkezett, ami 567 pályaművet jelent.

21 szerkesztőségből összesen 55 fotóriporter kolléga nevezett 10+1 kategóriában - Hír, Képriport, Mindennapi élet egyedi, Mindennapi élet sorozat, Művészet, Portré, Sport akció egyedi, Sport zsáner egyedi, Sport sorozat, Társadalomábrázolás, valamint ezúttal Naptár koncepció kategóriában is díjaztuk a pályaműveket.

Csudai Sándor: Különös Budapest sorozatának képeit november 14-ig lehet megtekinteni a Capa Központ – 8F Galériában Fotó: Capa Központ

A zsűri döntése értelmében

idén 30 díjazott alkotás és 3 különdíj született.

A különdíjak esetében a legtöbb díjat nyert és a legjobb kollekciót beküldő fotóriportert, Kurucz Árpádot, a Magyar Nemzet munkatársát, a legjobb kollekciót beküldő vidéki fotóriportert, Mártonfai Dénest, a Tolnai Népújság munkatársát, illetve a „Naptár koncepció" kategóriában a legkreatívabb sorozatot készítő fotóriporter, Csudai Sándor, az Origo fotósának munkáját díjazták.

A nyertes pályaműveket itt lehet megtekinteni.

Az idei fotópályázat lezárult, azonban a kiírók célja a hagyományok továbbéltetése és új hagyományok teremtése. Ennek keretében tovább folytatódik fotópályázat-sorozat, az idei pályaműveket 2021. január 18-ig lehet nevezni.