A 76 éves Keith Richards nem éppen elismerően szólt a modern kor zenéjéről legutóbbi interjújában. 

A The Rolling Stones állítólag legújabb, sorban a 26. stúdióalbumán dolgozik, és többek között ez ügyben készített interjút a napokban a Rolling Stone magazin az együttes gitárosával, Keith Richardszal. A 76 éves zenész nem túl sokat árult el a lemezről, de az biztos, hogy dolgoznak rajta, és az is biztos, hogy rákerül az együttes áprilisban bemutatott dala, a Living in a Ghost Town.

A dalt nem akarták kiadni ilyen hamar, de a járvány első hulláma miatti karantén szinte követelte, hogy befejezzék, ráadásul a klipet is egyértelműen a karantén inspirálta.

Keith Richards a The Rolling Stones egyik, 2016-os koncertjénForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Richardsot kérdezték a mai zenékről is, elsősorban a rock and roll jelenlegi helyzetéről, de nem volt túl bőbeszédű. Elmondta, hogy nincs olyan, hogy új rock and roll. „Vannak nagyszerű zenészek, és vannak nagyszerű énekesek is, de nekem túlságosan szét van szintetizátorozva az egész” – mondta. Szerinte amint valaki szintetizátort kezd használni, elveszti a kapcsolatot a valósággal: „nem a valós dolgot ragadod meg” – mondta. Aztán a témát azzal zárta: „nem akarok nagyon mélyen belemenni abba, hogy mi bajom a szintetizátorokkal és a mai zenékkel. Inkább csak annyit mondok, hogy mindkettő olcsó és giccses”.