Lakatos Mónika énekesnő a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíját kapta meg idén, amelyhez Orbán Viktor is gratulált.

Elképesztő sikert ért el Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője. Idén ő kapta meg a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX (Worldwide Music Expo) Artist Award életműdíját – írja a Ripost.

A Muzsikás Együttes után ő a második magyar, aki ebben az elismerésben részesült, továbbá a legelső cigány előadó, aki megkapta a díjat. 

Nemcsak cigányként megtisztelő az életműdíj a számomra, hanem magyarként is, merthogy kettős identitásunk van. Ha külföldön fellépünk, nemcsak a cigányságot képviseljük, hanem Magyarországot is 

– mondta az énekesnő.

A rendkívüli díjhoz Orbán Viktor is gratulált.

Örömmel és büszkeséggel értesültem róla, hogy első magyar szólistaként és első cigány előadóművészként idén Ön nyerte el a világ egyik legjelentősebb nemzetközi zenei eseménye, a Worldwide Music Expo életműdíját. Engedje meg, hogy a rangos elismeréshez szívből gratuláljak, további művészi munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak! - írta levelében a miniszterelnök.