A világirodalom és a magyar színművészet nagyjainak kartonmásaival töltötték fel a Csiky Gergely Színház széksorait. 

Izgalmas megoldással válaszolt a koronavírus-járványra a kaposvári Csiky Gergely Színház. A kötelezően üresen tartott székekre a világirodalom legnagyobb szerzőit, valamint a magyar színművészet legnagyobbjait „ültették”.

Tolnay Klári kartonmása a Csiky Gergely Színház nézőterénForrás: Kaposvári Csiky Gergely Színház / Cservölgyi Zsófia

A fejeket életnagyságú kartonlapok adják, míg a székeket valódi ruhákkal öltöztették fel, így sem a művészeket, sem a közönséget nem fogadja üres nézőtér.

A színház névadója, Csiky Gergely, az előtérben pedig Dajka MargitForrás: Kaposvári Csiky Gergely Színház / Cservölgyi Zsófia

Ezzel az izgalmas megoldással egyszerre tudják megtölteni a nézőteret, és be tudnak tartani minden járvány miatti előírást. A Kormány határozata szerint a színházakban, azon belül a nézőtéren is kötelező betartani a 1,5 méteres távolságot. Ezért a Csiky Gergely Színházban is minden harmadik vagy negyedik székre ülhetnek le a valódi színházlátogatók. 

Kiss ManyiForrás: Kaposvári Csiky Gergely Színház

A hírességek kartonból készült másait papírlappal látták el, amin nevük mellett rövid életrajzuk is szerepel.

Csehov is helyet kapott a nézőtérenForrás: Kaposvári Csiky Gergely Színház / Cservölgyi Zsófia

A további biztonsági előírásokat is betartják a színháznál: érkezéskor testhőmérsékletet mérnek, a maszkviselés a színházbani tartózkodás alatt végig kötelező, és folyamatosan szellőztetik és fertőtlenítik a színházat.