Pásztor Erzsi: Már vártam, hogy szigorítsanak

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész
Vágólapra másolva!
Újabb szigorításokat hozott Magyarország Kormánya annak érdekében, hogy lassítsák a koronavírus terjedését. Az új rendeletek értelmében szerdától meghosszabbodik a kijárási tilalom, bezárnak a színházak, múzeumok, éttermek, és további korlátozó intézkedések lépnek érvénybe.
Vágólapra másolva!

A Ripost ismet magyar előadóművészeket kérdezett meg a szerdától életbe lépett, a járvány visszaszorítását célzó intézkedésekről. Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművész a lapnak azt mondta, „rettenetes, milyen gyorsan nő a fertőzöttek száma. Én mindent helyeslek, ami tilos, akármennyire is rossz most nekem. Ez a kisebb rossz, a nagyobb, ha továbbra is ilyen sokan mennek el.“

Amikor tavasszal mindent bezártak, azt hittem, nem bírom ki. De most

mert nem éreztem jól magam a színházban. Bizonytalan voltam, mert közel volt hozzám a közönség, az emberek eleinte nem is hordták a maszkot, és most is azt gondolom, hogy sajnos lehetetlen megfelelőképpen fertőtleníteni a helyeket. A Játékszínben is sorra megbetegedtek a kollégáim, és én is odamentem volna játszani. Nem mindegy, hogy harminc vagy egy nyolcvannégy éves kapja el. Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell vennünk” – mondta Pásztor Erzsi, aki arra kéri az embereket, hogy tartsák be a szabályokat.

Nagy Feró Fotó: Mudra László - Origo

Nagy Feró azt mondta, „mindenki köteles betartani a szakemberek javaslatait, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy megfékezzük a koronavírus terjedését”. Ahogy az Origo is megírta, a Nagy Feró is átesett koronavírus-fertőzésen, és szerencsére súlyosabb tünetek nélkül gyógyult meg. Most azt mondta, „pár nap alatt átment rajtam, de hazudnék, ha azt mondanám, nem pánikoltam. Mégiscsak egy világjárványról beszélünk. Most már jól vagyok, nincsen szövődményem sem.” A szigorításokról pedig azt mondta, „tiszteletben tartom, nálam okosabb emberek döntöttek ebben. Nincs mese, ezt el kell fogadnunk, és be kell tartanunk. Ijesztő, hogy ilyen nagy a baj... „Nekünk, állampolgároknak az a dolgunk, hogy mindenben hallgassunk a szakértőkre, orvosokra.”

Balázs Klári Korda György a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén Forrás: MTI/Zih Zsolt

Balázs Klári és Korda György nyáron még úgy tervezte, hogy ősszel országos koncertturnéra indulnak, de a jelenlegi helyzet keresztülhúzta a számításaikat. Már néhány hete önkéntes karanténba vonultak a saját- és a közönségük érdekében. Szállodájukban a szobákat is havi bérletbe adták, hogy megtarthassák az alkalmazottaikat és átvészeljék ezt az időszakot. A lapnak Balázs Klári azt mondta, „érthetőek a szigorítások. Most mindenkinek nehéz, de az egészség a legfontosabb. Mi házi karanténba vonultunk, nem megyünk ki, legfeljebb a kertig, ahol a kutyáinkkal levegőzünk. Nem tudunk mást tenni, ez a kötelességünk, hogy se mi, se más ne kapja el a vírust. Komolyan kell venni a helyzetet!”