Megjelent az AC/DC új, sorrendben 17. albuma, a Power Up. A világhírű ausztrál rockzenekar hat év után dobott piacra új stúdiólemezt, amelyen a 2017-ben elhunyt alapító tag, Malcolm Young és gitáros testvére, Angus Young közös szerzeményei szerepelnek.

November 13-án, pénteken megjelent az ausztrál AC/DC legújabb, sorban a tizennyolcadik albuma Power Up címmel. A lemez különlegessége, hogy a 2017-ben meghalt alapító tag, Malcolm Young és gitáros testvére, Angus Young közös szerzeményei szerepelnek rajta. „Mindannyian úgy éreztük, Malcolm velünk van a stúdióban. Nagyon erős karakter volt, és bár már nincs velünk, mintha éreztük volna a jelenlétét” – mondta a 73 éves Brian Johnson, az AC/DC frontembere, aki 2016-ban komoly halláskárosodása miatt kénytelen volt kiszállni a zenekarból. De amióta egy csúcstechnológiát jelentő hallássegítő eszközt használ, elhárultak az akadályok az éneklés elől. 2016, azaz Johnson kiválása óta többször is a Guns n' Roses énekese, Axl Rose segítette ki az együttest.

A Power Up-on tizenkét dal szerepel, ezeket a szólógitáros Angus Young (az egyetlen még élő zenész az együttest 1973-ban alapítók közül) válogatta a banda elmúlt évtizedekben fel nem használt dalai közül. „Amikor együtt dolgoztunk egy új albumon, mindig arra törekedtünk, hogy csupa rockslágert írjunk. Így aztán egy csomó szám nem fért fel a lemezekre, pedig ezek remek nóták voltak” – mondta a 65 éves Angus Young. A Power Up-ra került dalok többsége a 2000-tól 2008-ig tartó időszakban, a Stiff Upper Lip és a Black Ice című album megjelenése között született.

Angus Young szerint a kiválogatott dalok voltak Malcolm kedvencei. A lemez első kislemezes-videós dala, a Shot in the Dark már októberben megjelent és a klasszikus AC/DC-hangzást idézi, amelyet a mennydörgő akkordokról legendássá vált korongok, a Highway to Hell (1979) vagy a Back in Black (1980) tették egyedivé.

A demenciában meghalt gitáros-dalszerzőt, Malcolm Youngot a szintén nem fiatal unokaöccse, a 63 éves Stevie Young pótolta a zenekarban, mellette újra az AC/DC-ben játszik Phil Rudd dobos, akit 2015-ben kábítószer-birtoklás és emberölésre való felbujtás miatt ítéltek el, valamint Cliff Williams basszusgitáros, aki 2016-ban vonult vissza.

A Power Up-ot 2018-ban és 2019 elején rögzítették és 2020 tavaszán terveztek kiadni, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. Bár az AC/DC már elkezdte a próbákat néhány koncerthez, a projektet kénytelenek voltak félretenni, és végül most jelenhetett meg a lemez a Columbia Records/Sony Music gondozásában. A lemezről eddig két dalt tettek fel a YouTube-ra, amik mellé pénteken feltöltötték a másik tizet is, így a teljes lemez akár ott is meghallgatható.