Az Örkény Színház közölte, hogy Pogány Judit a járvány csillapodásáig biztosan nem lép színpadra még az online közvetített előadásokban sem. Ennek oka pedig az, hogy a színésznő koránál fogva kiszolgáltatottabb a vírusnak. 

Online előadásban a járvány végéig biztosan nem lép színpadra Pogány Judit – tette közzé a hírt Facebook-oldalán az Örkény Színház. „A koronavírus-járvány miatt nemcsak színházunk műsorát kell átalakítanunk, hanem – indokolt esetben – streamelt előadásaink szereposztását is. Ennek oka, hogy noha minden óvintézkedést megteszünk művészeink és munkatársaink egészségvédelme érdekében, társulatunk tagjai közt vannak olyan színészek is, akik koruknál fogva kiszolgáltatottabbak a vírusnak,  mint mások. Ezért úgy határoztunk, hogy Pogány Judit egészen addig nem lép színpadra élő online előadásban – például a Zűrzavar 2045 című produkcióban –, amíg a járvány hulláma nem csillapul a biztonságos szint alá. Az Anyám tyúkja 1. és 2. előadásokban verseit majd felvételről mondja el” – írják a közleményben.

A bejegyzést így zárják, „hogy elejét vegyük az időnként lábra kapó alaptalan álhíreknek, hangsúlyozzuk, hogy Pogány Judit kiváló egészségnek örvend, e döntéseket vele egyetértésben, óvintézkedésként hoztuk meg. Bízunk benne, hogy mihamarabb véget ér a veszélyhelyzet és újra biztonságban színpadra állhat!”