Nem igaz, hogy Pogány Judit beteg, de a járvány miatt nem lép színpadra

Leenane szépe Centrál Színház Pogány Judit Leenane szépe Centrál Színház Pogány Judit A Leenane szépe című című színdarab fotóspróbája a Centrál Színházban 2015 január 21.-én. A képen Pogány Judit
A Leenane szépe című című színdarab fotóspróbája a Centrál Színházban 2015 január 21.-én. A képen Pogány Judit
Vágólapra másolva!
Az Örkény Színház közölte, hogy Pogány Judit a járvány csillapodásáig biztosan nem lép színpadra még az online közvetített előadásokban sem. Ennek oka pedig az, hogy a színésznő koránál fogva kiszolgáltatottabb a vírusnak. 
Vágólapra másolva!

Online előadásban a járvány végéig biztosan nem lép színpadra Pogány Judit – tette közzé a hírt Facebook-oldalán az Örkény Színház. „A koronavírus-járvány miatt nemcsak színházunk műsorát kell átalakítanunk, hanem – indokolt esetben – streamelt előadásaink szereposztását is. Ennek oka, hogy noha minden óvintézkedést megteszünk művészeink és munkatársaink egészségvédelme érdekében,

mint mások. Ezért úgy határoztunk, hogy Pogány Judit egészen addig nem lép színpadra élő online előadásban – például a Zűrzavar 2045 című produkcióban –, amíg a járvány hulláma nem csillapul a biztonságos szint alá. Az Anyám tyúkja 1. és 2. előadásokban verseit majd felvételről mondja el” – írják a közleményben.

A bejegyzést így zárják, „hogy elejét vegyük az időnként lábra kapó alaptalan álhíreknek, hangsúlyozzuk, hogy Pogány Judit kiváló egészségnek örvend, e döntéseket vele egyetértésben, óvintézkedésként hoztuk meg. Bízunk benne, hogy mihamarabb véget ér a veszélyhelyzet és újra biztonságban színpadra állhat!”