Folytatódik az OperaSzerda, 2020. november 18-án szedán Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című musical-operájának keresztmetszetét láthatják élőben, melynek bemutatójára az Opera nagy erővel készül.

Moszkvában megjelenik a Sátán egy bármire képes, beszélő macska és más furcsa alakok társaságában. Egyesek rejtélyes módon eltűnnek, a levegőben boszorkányok repkednek, s egyik pillanatról a másikra olykor bibliai időkbe csöppenünk. Bulgakov A Mester és Margarita című regényének szürreális története Gyöngyösi Levente opera-musicalében különleges zenei formában kel életre: „Régóta szerettem volna írni egy olyan darabot, amelyben a kortárs és könnyűzene különböző stíluselemeket felmutató egységgé szintetizálódik. Ami közérthető, alaposan kidolgozott és korszerű is: kísérlet a határok lebontására, eltüntetésére." - írja az Opera ismertetője.

Az előadás itt látható.

A koncertszerű keresztmetszet szólistái: Balczó Péter, Sáfár Orsolya, Kálmán Péter, Szakács Ildikó, Gavodi Zoltán, Kiss Tivadar, Varga Donát, Hábetler András, Kovács István, Kiss András, Várhelyi Éva.
Az előadást színpadra állítja: Lázár Katalin

Narrátor: Mona Dániel

Zongorán közreműködik: Kálvin Balázs