Presser Gábort az Omega menedzsere, Trunkos András értesítette a drámai hírről, hogy Benkő László meghalt. 

Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész megkeresésünkre felidézte, ötven éve, amikor az Omega zenekarból eljött, haragudtak rá, de ahogyan az ilyenkor lenni szokott, hamar elmúlt a feszültség közöttük. „Három sikeres lemez és három és fél éves közös zenélés volt akkor mögöttünk. Viszonylag formabontó felállásban játszott az Omega. Lacival hamar összeszoktunk, ő zongorán játszott, én orgonán zenéltem. A sikerek hamar összekovácsolnak egy bandát. A kilépésem után néhány évvel már együtt turnéztunk, a Beatrice, az LGT és az Omega, idővel mindenki rájött, hogy így járt jól” – fogalmazott.

Az Omega együttes 1969-ben: Molnár György, Laux József, Kóbor János, Presser Gábor, Benkő László és Mihály TamásForrás: fortepan /Szalay Zoltán

Presser Gábor elmondta, Benkő László az elmúlt tíz évben minden fontos koncertjén ott volt, az LGT utolsó koncertjeiből Benkő László kettőn is megjelent. „Tavaly késő ősszel a lakása közelében, a Krisztinavárosban kétszer is összefutottunk, beszélgettünk. Nagyon kedves, barátságos, jó természetű ember volt. Régóta tudott a betegségéről, de az életvidám személyiségével felül tudott emelkedni rajta. Mély fájdalom az elvesztése, nehéz elfogadni.”

Mint azt nemrég megírtuk, Presser Gábor első könyve nemrég jelent meg, a kötet a hazai könnyűzenei élet dokumentuma személyes élményein keresztül, részben a korai LGT, és Omega zenekarra fókuszálva. 

Benkő László az Omega 2017-es koncertjén, a Papp László Budapest SportarénábanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Benkő László a magyar rocktörténet kiemelkedő alakja volt, 1986-ban kapott megosztott Liszt Ferenc-díjat, 2013-ban pedig Kossuth-díjat, valamint 2011-ben Pro Urbe Budapestért díjat, 2018-ban pedig átvette a Fonogram Életműdíjat is.