Egy hete beszélt Benkő Lászlóval a Ripost munkatársa. Az volt az Omega alapítójának utolsó interjúja, amelyben elmondta, hogy reméli, nem felejtik majd el. 

A szerdán meghalt Benkő László egy héttel ezelőtt adta utolsó interjúját. A Ripost munkatársának arról beszélt, hogyan érzi magát. „Szörnyű érzés, hogy még ki sem jött az ember az egyik betegségéből, már azon kell gondolkodnia, hogy elkaphatja a koronavírust, amibe bele is halhat. Nem tudom elfoglalni magam a falak közé zárva. Nincs pillanat, hogy ne arra gondolnék, hogy beteg vagyok. Ha az embernek egyszer volt rákja, olyan traumát szenved el, ami után az összes boldog pillanatában azon retteg, hogy visszatér a daganat” – mondta be Benkő László, akinek a betegségtudata nagyon felerősödött az utolsó hónapokban.

A színpad nagyon hiányzott neki, de a fellépéseket egészségi állapota mellett a koronavírus-járvány sem tette lehetővé. „A színpadon állva mindig megszűnt a külvilág. Megállt az idő, nem volt betegség, magánéleti gondok, csak a zene és a közönség. Ezt is elvette a koronavírus-járvány, és most itt ülök a lakásban, fejemben az emlékeimmel. Visszagondolok azokra az élményekre, amik megadattak, és nem értem, hogy telt el ilyen gyorsan az idő. Csak a múltamon merengek, hogy vajon mikor döntöttem jól vagy rosszul. A jövőt nem látom ebben a pillanatban, csak abban bízom, hogy nem felejtenek majd el az emberek. Most úgy érzem, ha elmehetnék messzire, talán újra boldog lehetnék” – mondta a lapnak Benkő László egy héttel ezelőtt.