Ez volt Benkő László utolsó interjúja

Benkő László arckép, portré életkép FOTÓ FOTÓTÉMA kalap KÉPKIVÁGÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ
Budapest, 2018. május 2. Benkő László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyűs, zeneszerző, az Omega együttes tagja. MTVA/Bizományosi: Czimbal Gyula *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Egy hete beszélt Benkő Lászlóval a Ripost munkatársa. Az volt az Omega alapítójának utolsó interjúja, amelyben elmondta, hogy reméli, nem felejtik majd el. 
Vágólapra másolva!

A szerdán meghalt Benkő László egy héttel ezelőtt adta utolsó interjúját. A Ripost munkatársának arról beszélt, hogyan érzi magát. „Szörnyű érzés, hogy még ki sem jött az ember az egyik betegségéből, már azon kell gondolkodnia, hogy elkaphatja a koronavírust, amibe bele is halhat. Nem tudom elfoglalni magam a falak közé zárva.

Ha az embernek egyszer volt rákja, olyan traumát szenved el, ami után az összes boldog pillanatában azon retteg, hogy visszatér a daganat” – mondta be Benkő László, akinek a betegségtudata nagyon felerősödött az utolsó hónapokban.

A színpad nagyon hiányzott neki, de a fellépéseket egészségi állapota mellett a koronavírus-járvány sem tette lehetővé. „A színpadon állva mindig megszűnt a külvilág. Megállt az idő, nem volt betegség, magánéleti gondok, csak a zene és a közönség. Ezt is elvette a koronavírus-járvány, és most itt ülök a lakásban, fejemben az emlékeimmel.

Csak a múltamon merengek, hogy vajon mikor döntöttem jól vagy rosszul. A jövőt nem látom ebben a pillanatban, csak abban bízom, hogy nem felejtenek majd el az emberek. Most úgy érzem, ha elmehetnék messzire, talán újra boldog lehetnék” – mondta a lapnak Benkő László egy héttel ezelőtt.