Megható sorokkal és egy koncertfelvétellel búcsúzott Presser Gábor a szombaton meghalt Mihály Tamástól. Az Omega egykori basszusgitárosa szerinte elképesztő jó zenész volt, de jobban szeretett hátul állni.

Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam. 1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő "lökött erre a pályára". Elképesztő jó zenész volt, fölényesen tudta a dolgát, de jobb szeretett hátul állni - írta Facebook-oldalán Presser Gábor a szombaton meghalt Mihály Tamásról. Presser egy 2009-ben készült koncertfelvételt is megosztott, amelyen együtt zenélnek.

Minden fontos koncertemre eljött Julival, s aztán vagy szóban, vagy levélben elmondta, mit is hallott.
Ha valaki véleménye fontos volt nekem, hát az Misi volt - írta a bejegyzésében Presser Gábor. Szerinte amit ebben a műfajban tudni lehet, azt ő tudta. 

"Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte"

Presser azt is felidézte, hogy 2018-ban az "1507"-es koncertjein Mihály Tamást kérte fel zenei rendezőnek. Mint írja, csodálatosan dolgozott, minden fellépő imádta a tudását, a humorát, őt magát, mindenestől. Pedig hetven ember volt a csapatban.

– Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik. Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte – zárja sorait Presser.

Mihály Tamás halálhírét szombaton jelentette be az Omega együttes a közösségi oldalán. A zenekar legendás alapítója, Benkő László kedden halt meg.