Taylor Swift idén is tarolt az American Music Awards gáláján. Hatodik alkalommal választották az év művészének, ezen kívül megkapta a pop-rock kategória legjobb női előadójának, Cardigan című dalának klipje miatt pedig a legjobb zenei videóért járó díjat.

Taylor Swift hatodik alkalommal kapta meg az év előadójának járó díjat az American Music Awards (AMA) díjátadó gáláján, amit vasárnap tartottak Los Angelesben a koronavírus-járvány miatti pedig szigorú szabályozások mellett. Swift személyesen nem vett részt a ceremónián, rajongóinak videóüzenetben köszönte meg a támogatást. Az American Music Awards díjakat 1973 óta adják át. A jelölések a zenészek albumeladásain alapulnak, a győztesekről a rajongók szavazatai döntenek.

Swift az év művésze díj mellett még megkaptam a pop-rock kategória legjobb női előadójának, valamint a Cardigan című dalához készített videóklip miatt az év zenei videója díjat is. .

A kanadai Justin Bieber három díjat kapott idén: a legjobb férfi pop-rock előadónak választották, emellett Dan + Shay countryénekesekkel közös 10 000 Hours című daláért az év együttműködése és az év kedvenc country dala elismerést kapta.

The Weeknd kanadai énekes szintén három trófeát kapott: ő lett a legjobb férfi soul-R'nB énekes, After Hours című albumát és Heartless című dalát pedig szintén a legjobbnak választották. Doja Cat amerikai énekesnő lett az év új előadója és a legjobb női soul-R'nB előadója. A gálát Taraji P. Henson színésznő vezette egy többnyire üres koncertcsarnokban. A színpadon – és más helyszínekről bejelentkezve – fellépett többek között Justin Bieber, Shawn Mendes, The Weeknd, Katy Perry, Billie Eilish, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Maluma és Megan Thee Stallion.