December 1-jétől mindennap új meglepetést rejt rendhagyó adventi kalendáriumába a Müpa.

– 2020 eddig minden szempontból rendkívüli évnek bizonyult, az elmúlt hónapok rengeteg türelmet és alkalmazkodást kívántak mindenkitől, az élet minden területén. Ám a Müpa ezúttal sem hagyja magára hűséges közönségét. Virtuális hangversenytermük újbóli megnyitása és a tavaszi időszakban nagy népszerűségnek örvendő Müpa Home online közvetítéssorozat újraindítása után most az advent heteit szeretnék szebbé tenni régi és új nézőik számára, akiknek december elsejétől mindennap új meglepetésekkel készülnek – írja közleményében a Müpa.

Az advent heteit is szeretnék szebbé tenniForrás: Müpa sajtó

Ahogy fogalmaznak, a mögöttünk álló nehéz hónapok megpróbáltatásai után hamarosan beköszönt az advent, azaz az ünnepvárás csendes és meghitt időszaka.

– Ezek a hetek idén többszörösen is a várakozásról szólnak, hiszen világszerte mindenki egy emberként reménykedik a járványhelyzet mihamarabbi javulásában, és talán másként, mint a korábbi években, de rövidesen elkezdődik a készülődés az ünnepekre. Ebben a rendkívüli évben már többször bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészet segítségével könnyebb átvészelni a legmegterhelőbb napokat is – hangsúlyozták a közleményben.

Ezt vallja a Müpa is, ezért szeretné kreatívan, mindenki számára örömtelivé varázsolni az elkövetkezendő néhány hetet.

Ajándékutalvánnyal is készülnek a nyitásra

Ennek szellemében az intézmény különleges virtuális naptárral csempészi be a Müpa-élményt mindazok napjaiba, akik szívesen kapcsolódnak be a közös ünnepvárásba, és üdítő, vagy épp szívet melengető élményekkel hangolódnának a karácsonyra.

– December 1-jétől mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal egy mostantól bármikor elérhető müpás tartalmat találhatnak az érdeklődők – derül ki a közleményből. Azt is hozzátették, hogy a meglepetések között irodalmi kuriózumok éppúgy akadnak majd, mint klasszikus és könnyűzenei csemegék és exkluzív, eddig soha nem látott felvételek.

Az intézmény Müpa-ajándékutalványokkal is készül arra, amikor már biztonságos lesz a helyzet és az épület újra kitárja a kapuit a látogatók előtt.

– Az ünnepi időszakban mindazok, akik legalább 10 ezer forint értékben ajándékutalványt vásárolnak, további 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba a Müpától, abban a reményben, hogy azok mielőbb beválthatóak lesznek az intézmény élőben, közönség előtt megvalósuló programjaira – írják.

Advent első vasárnapján, november 29-én a Müpa Home egy igazán különleges, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből élőben közvetített adventi koncerttel lepi meg a képernyők előtt ülőket. 19:30-tól az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus öt lenyűgöző énekessel karöltve, Vashegyi György vezényletével válogat a barokk és a bécsi klasszika ünnepre hangoló művei közül.