Balázs Fecó a kórházba menet azt mondta, legyőzi a koronavírust

Balázs Fecó
Vágólapra másolva!
A Kossuth- és Liszt-díjas zenész 13 napig küzdött a koronavírussal, ami végül legyőzte a szervezetét. Pedig amikor a saját lábán bement a kórházba, még azt mondta barátainak, ezen most hamar túl lesz, és utána újfent a májusi, jubileumi koncertjével foglalkozik. A kórházban azonban romlott az állapota – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

„Egyre nehezebben viselem a közönség és a koncertek hiányát, ha ez így marad, lassan depressziós leszek. Ötvenéves pályafutásom alatt összesen nem voltam annyit itthon, mint az elmúlt öt hónapban" – nyilatkozta a Blikknek július végén Balázs Fecó, aki nyár végétől lazított kicsit az önkéntes karanténján, elvállalt néhány fellépést.

Balázs Fecó Fotó: Hirling Bálint [origo]

Balázs Fecó tudta, hogy kora és szívbetegsége miatt vigyáznia kell, életveszélyes lehet számára a fertőzés. Amit lehetett, megtett, az influenza elleni oltást is beadatta magának. Talán éppen ez volt az oka, hogy

az első jeleket nem vette komolyan, azt hitte, mellékhatás a kis hőemelkedés.

A kórházban hamar kiderült, hogy koronavírusos, állapota válságosra fordult, lélegeztetőgépre került. Felesége, Imola és fia, Kisfecó hitt a szeretet erejében.

Esténként egy órát lehettek nála a kórházban, csak egy üvegfalon keresztül búcsúzhattak el a zenésztől,

aki mindennél jobban kötődött a családjához – írja a lap.

Rajongásig szerette nála 21 évvel fiatalabb feleségét, egyetlen fia édesanyját. Első házassága után már nem tervezett új életet, mégis rátalált a szerelem 24 évvel ezelőtt. Nem volt Fecónál boldogabb ember, amikor megszületett kisfia. Bár nem akart újra nősülni, miután család lettek, 60 esztendősen, titokban, szűk családi körben feleségül vette kedvesét – írja a Blikk. Miattuk is akart élni, a szívműtétje után is összeszedte magát, és az orvosok is mindent elkövettek érte, kapott vérplazmát is, ám a Korál legendáját nem tudták megmenteni. Pedig nagy tervei voltak.

– mesélte a Blikknek Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.