2020. november 28-án a 2019/20-as évad Kamaraénekese, Haja Zsolt ritkaságokkal fűszerezett operaestjét láthatják. A közvetítés 20:00 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

A debreceni születésű művész 2005-ben debütált operaénekesként, a Magyar Állami Operaházban pedig 2008-ban mutatkozott be, ahol mára az egyik legkiválóbb, nélkülözhetetlen művésszé vált. Haja Zsolt repertoárján megtalálhatók a magyar és nemzetközi operairodalom legfontosabb bariton szerepei, de nagyoperettekben és olyan különleges produkciókban is láthatta a közönség, mint A vihar, a Lear vagy Az árnyék nélküli asszony. Neve külföldön sem ismeretlen, hiszen számos nemzetközi énekverseny díjazottja, és az Opera több nemzetközi turnéján is sikerrel szerepelt. Az intézmény a 2019/20-as évad Kamaraénekesévé választotta, 2020-ban Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Áriaestjén híres szerepei, Figaro és Papageno mellett a francia operairodalom remekeiből válogat. Egyik vendége Rácz Rita, aki nemcsak a színpadokon, hanem a magánéletben is partnere, a meglepetésvendég egy, a pályája elején járó énekesnő.

Haja ZsoltForrás: Emmer László

Az est művészeti vezetője: Kováts Andrea
Műsorvezető: Mona Dániel
Zongorán közreműködik: Jean Klára

Műsor:

  • Rossini: A sevillai borbély – Figaro belépője az I. felvonásból („Largo al factotum della città")
  • Gounod: Faust – Valentin imája a II. felvonásból („Avant de quitter ces lieux")
  • Thomas: Hamlet – Hamlet áriája a II. felvonásból („O vin dissipe la tristesse")
  • Thomas: Mignon – Philine áriája a II. felvonásból („Je suis Titania") – előadja: Rácz Rita
  • Haydn: e-moll szonáta – 2. és 3. tétel – előadja: Jean Klára
  • Massenet: Werther – Werther áriája a III. felvonásból („Pourqui me révellier")
  • Mozart: A varázsfuvola – Papageno áriája a II. felvonásból („Ein Mädchen oder Weibchen wünscht Papageno sich!")
  • Mozart: A varázsfuvola – Papageno és Papagena duettje a II. felvonásból („Pa-Pa-Pa-Papageno") – közreműködik: Rácz Rita