Közvetve ugyan, de a koronavírusnak is köze volt Benkő László halálához - ezt állítja a legendás zenész fia, aki apja halála óta először szólalt meg.

Nem tudom meggyászolni az apámat, egy percem sem volt még rá. Aznap, amikor örökre elment, több mint hatszáz üzenetet kaptam, és azóta is sorra érkeznek, a tisztelői megemlékeznek róla - mondta a Ripostnak Benkő Balázs. A két hete meghalt legendás zenész fia szerint ugyan csak közvetve, de apja halálához hozzájárult a koronavírus.

Benkő László billentyűs az Omega együttes koncertjén az erdélyi Kolozsvár főterén, a Kolozsvári Magyar Napok záró rendezvényén 2016. augusztus 21-énForrás: MTI/Biró István

Apu mindig várt valamit, céljai voltak, ebből gyűjtötte az erőt. Attól, hogy a vírus miatt nem lehetett fellépni, kimozdulni, egyre rosszabb hangulatba került.  Alig várta, hogy a kezébe fogja az új Omega lemezt és a róla szóló könyvet. Milyen a sors? Halála napján érkezett meg mindkettő, de már nem láthatta azokat – mondta a lapnak Benkő Balázs, akinek meggyőződése, hogy a bezártság felgyorsította apja betegségét. 

Az Omega alapítójának halálhírét november 18-án közölte a zenekar a hivatalos Facebook-oldalán. Pár nappal később, november 21-én a zenekar egykori basszusgitárosa, Mihály Tamás is meghalt

Benkő Lászlót december 2-án, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra egy szűk körű temetés keretein belül.