Benkő László fia, Balázs apja halála óta gondoskodik a családról, és közben megpróbál erősnek látszani. Azt mondja, olyan, mintha csak álmodná az egészet, ráadásul nagyon gyakoriak a hangulatváltozásai.

November 18-án halt meg Benkő László, az Omega együttes alapító billentyűse. Fia, Benkő Balázs azóta intézi a temetést, próbál lelket önteni a család többi tagjába és magába is. A Blikknek azt mondta, „még képtelen vagyok az elmúlt hetekről, hónapokról beszélni. Olykor jönnek elő bennem a képek, és megszólalni sem tudok. Apu valóban jobban volt, amikor elkísértem a próbára, hogy hosszú idő után újra hangszer mögé üljön, tele volt életkedvvel.  Aztán amikor a fotós szeme láttára nekiállt tornázni, súlyzózni, szobabiciklizni, azt gondoltam, és azt gondoltuk valamennyien, hogy talán túl van a nehezén.” Arra az esetre utalt, amikor néhány héttel a halála előtt éppen a lap megkeresésekor apja olyan jó erőben volt, hogy azonnal edzeni kezdett.

Aztán elmondta, milyen volt, mikor utoljára bevitte a kórházba: „azon a pénteken, amikor immár utolsó alkalommal bement a kórházba, azzal váltunk el, hogy megcsinálnak néhány vizsgálatot, aztán hétfőn jön haza. Hittünk benne, hogy így lesz. Kedden meghalt. Mentünk hozzá mindennap, mert úgy gondoltuk, a jelenlétünk, a szeretetünk segít neki megharcolni az újabb és újabb betegséggel. Akkor is ott voltunk, amikor bekövetkezett a tragédia. Fogtuk apu kezét, amikor itthagyott bennünket.”

Benkő Lászlót szerda kora délután a Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra. Az interneten több ezren jelezték részvételi szándékukat, de a jelenlegi járványhelyzetben nem megoldható egy ekkora létszámú temetés. A család tagjai egyébként azt szeretnék, ha csendben, szűk körben vehetnének végső búcsút szerettüktől. Benkő Balázs a lapnak azt mondta, „természetesen tisztában vagyunk vele, hogy aput mennyien szerették, és ez számunkra is felemelő érzés. Kerestük és keressük a módját, hogy a rajongók miként búcsúzhatnának el tőle.  A jelenlegi helyzetben ez szinte lehetetlen. A temetés időpontja kiderült, nyilvánosságra került, én pedig megdöbbenve láttam, hogy legalább 15 ezren jelezték, hogy ott akarnak lenni a szertartáson. Kérek, szinte könyörögve kérek mindenkit, a családtagokon és meghívottakon kívül senki ne jöjjön el a temetésre.”