Premierre készül a Djabe zenekar az e-Színházban

Vágólapra másolva!
A Djabe zenekar és az e-Színház a jövőben rendszeresen tart online premier vetítéseket az elmúlt 25 évben készült Djabe koncertfilmekből. Az első bemutató a Forward Live lesz december 5-én, melyet 2015-ben rögzített a Djabe a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Müpában - számolt be róla a Hír TV.
Vágólapra másolva!

A Djabe zenekar 2014-ben jelentette meg Forward címmel a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közösen készített albumát. A kritika és a hallgatók szerint is a zenekar pályafutásának legnagyobb szabású műve készült el.

Az eddig 42 országban szerepelt és több hazai és külföldi díjjal kitüntetett Djabe zenekar egyik legnagyobb vállalkozásáról Égerházi Attila a zenekar vezetője így nyilatkozott a Hír TV-nek:

Barabás Tamás, aki a kompozíciók nagy részét szerezte és a szimfonikus részeket is írta, basszusgitár játékával bizonyítja, hogy nem véletlen tartják az egyik legjobb előadónak az egész világon ezen a hangszeren - írja a Hír TV.

Kovács Zoltán zongoristától megszokhatták a nagyszerű és izgalmas billentyűs játékot, most azonban ő is többel járult hozzá a Forward sikeréhez. Ő hangszerelte és vezényelte a miskolci szimfonikusokat. Kovács Ferenc rendszerint trombitán és hegedűn is kiválót alkot. Banai Szilárd dobost nem csak a ritmikai alapokért, hanem muzikális teljesítményéért is érdemes megemlíteni. Égerházi Attila ezúttal kompozícióival a régebbi Djabe hangzásvilágot hozta vissza. Akusztikus és elektromos gitárhangzásai is figyelemreméltóak.

Az album koncert bemutatóját 2015. november 10-én tartották Budapesten a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A Djabe és a Miskolci Szimfonikus Zenekar a teljes albumot eljátszotta. A karmester Reményi József volt. A Forward album anyaga mellett, a koncert műsorát két órásra kiegészítendő, Barabás Tamás szimfonikus verzióban újraértelmezte Jégvilág című kompozícióját, és született egy egyveleg régebbi Djabe számokból, szintén a szimfonikusokkal kiegészülve.

A stúdió felvételen több vendégzenész is játszott, akik közül szerepükben a két legjelentősebb muzsikus, az azerbajdzsáni taros Malik Mansurov, és a hazai tablás Mótyán Tibor szintén ott volt az előadáson.

A Djabe és Miskolci Szimfonikus Zenekar Müpában adott koncertjének filmváltozatáról nyugodtan elmondható, hogy minden idők legjobb Djabe koncertfilmje - írja a Hír TV.

Jegyek az e-Színház oldalán kaphatók.