Balázs Fecó utolsó nagylemezét barátja és zenésztársa, Dorozsmai Péter fogja befejezni. Azt mondta, Balázs Fecó „bebizonyította, hogy a dalai tényleg generációkat ívelnek át. Azt hiszem, ez az öröklét”.

Balázs Fecó nem tudta befejezni utolsó lemezét, amelyen már évek óta dolgozott. És ott volt egy hatalmas koncert teve is, amit a hetvenedik születésnapjára tervezett. Természetesen az Arénában szerette volna megtartani, hogy több tízezer emberrel együtt ünnepelhessen.

Balázs Fecóra emlékeztek a Margitszigeten
Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!
Fotó: Polyák Attila - Origo

Várkonyi Attila, azaz DJ Dominque a Ripostnak beszélt Balázs Fecó nagy terveiről: „emlékszem, amikor alig egy évvel ezelőtt, december végén találkoztunk Demjén Rózsi koncertjén, Fecó nagyon jól érezte magát. De nemcsak a koncert tetszett neki, hanem a látványtechnika is. Elkezdett kérdezgetni engem, hogy mi a véleményem, hogyan tehetne ő is szebbé, látványosabbá egy bulit.  Például ott, az Arénában. Akkor beszéltünk először arról, hogy a hetvenedik születésnapi koncertjét tízezer emberrel szeretné ünnepelni egy hatalmas Aréna-koncert keretein belül. A legutóbbi időpont jövő májusban lett volna. Ahogy erről beszélgettünk, ötleteltünk, olyan boldog, gyermeki lelkesedést fedeztem fel az arcán, amire azóta is tisztán emlékszem” Fecó hetvenedik születésnapja alig három hónap múlva, március 2-án lenne.

Balázs Fecó évek óta dolgozott egy albumon, amit állítólag élete lemezeként emlegetett. Várkonyi Attila elmondta, „a lemez már évek óta készül. Egy egészen különleges hangzásvilágú, nagy költségvetésű albumról van szó, amin a legprofibb hangzásvilág, és szimfonikus hangszerelések lesznek hallhatóak. Három dalt ebből már be tudtunk mutatni a nagyközönségnek a múlt hétvége folyamán. Fecó tragédiája, hogy ezen dalok utolsó keverésein már nem lehetett ott, hogy részt vegyen a munkafolyamatban.”

Balázs Fecó és Dorozsmai Péter a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2017-benForrás: MTI/Zih Zsolt

Az album hamarosan megjelenik, ugyanis Balázs Fecó barátja, az egykori Korál dobosa, Dorozsmai Péter a napokban azt nyilatkozta, hogy barátja akaratának megfelelően befejezi a készülőben lévő albumot.  „Szerintem Fecót ma többen ismerik, mint húsz éve. A régi és az újrahangszerelt dalai a fiatalok körében is egyre népszerűbbek. Bebizonyította, hogy a dalai tényleg generációkat ívelnek át. Azt hiszem, ez az öröklét” – mondta elcsukló hangon Dorozsmai Péter.