A magazinban összegyűjtötték a hagyományos, a házias, a díszes és az aprósüteményeket, különböző nemzetek klasszikusait, és azokat a tortákat, amelyek nem csak a látványukkal fogják lenyűgözni az ünneplőket.
A 77 recept között az olvasók találnak egyszerűbbet, bonyolultabbat, és olyat is, ami igazi kihívás.
Választhatnak olyan süteményt, amely előkészületet igényel, és olyat is, amit pihentetni kell –
de mikor készüljünk valami igazán különlegessel, ha nem karácsonykor?
A magazinban többek között olvashatnak Szabó Magda és Bartók Béla kulináris élményeiről, megismerhetik a díva konyháját: Janza Kata, a Budapesti Operettszínház művésze sütéssel-főzéssel teremti meg az otthon melegét.
A szerkesztők ellátogattak a debreceni Radics családhoz mézeskalácsért, felfedeztek egy icipici gourmet-boltocskát Pilisborosjenőn, de emellett gasztrokalandra hívják az olvasókat Zalába és Esztergomba.
Megtudhatják azt is, hogyan került egy ízig-vérig budapesti lány egy tősgyökeres spanyol parasztcsaládba,
a régi, magyar főnemesi szakácskönyvekről pedig Saly Noémi irodalomtörténész mutat be néhány gyöngyszemet.