Vágólapra másolva!
Az év első OperaSzerdáján Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. A produkció 2021. január 6-án, 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán, és itt, az Origón.
Vágólapra másolva!

Fülledt hangulatú, mámoros estélyek, fényűző, féktelen élet, gyöngyöző pezsgő – és egy lassan ölő betegség. Ezek jellemzik a kaméliás hölgy életét, amíg váratlanul rá nem talál az igazi szerelem. La traviata – A bukott nő. A téma a művészetben igazi szenzációként söpört végig a 19. századon, így vált egy igéző szépségű párizsi kurtizán Violetta Valéry néven az egyik leghíresebb Verdi-opera főszereplőjévé.

Miklósa Erika (Violetta) és Boncsér Gergely (Alfredo) a Traviatában Forrás: Berecz Valter

A címszerepben a világhírű Kossuth- és Liszt-díjas szoprán, Miklósa Erika lép a kamerák elé, aki az Opera 2016-os bemutatója óta tartja repertoárján Violetta karakterét, de fellépett e szerepben a Kolozsvári Magyar Opera közönsége lelőtt is. A szerdai közvetítésben olyan partnerekkel énekel együtt, mint Boncsér Gergely (Alfredo Gremont), Alexandru Agache (Giorgio Germont), Megyesi Schwartz Lúcia (Flora), Szappanos Tibor (Gastone vikomt), Fülep Máté (d'Obigny márki), Fürjes Anna (Annina), Káldi Kiss András (Douphol báró), Kiss András (Grenvil doktor). Az opera keresztmetszetét Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával Kováts Andrea állítja színpadra, zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, vezényel: Kesselyák Gergely. A bő egyórás keresztmetszetet Mona Dániel zenetörténész magyarázatai kísérik.