Megműtötték az Erik Sumo Band énekesnőjét

Kutzora Edina
Vágólapra másolva!
Megműtötték a Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band jelenlegi énekesnőjét, Kutzora Edinát, aki évek óta komoly fájdalmakkal élt. 
Vágólapra másolva!

Az Erik Sumo Band énekesnőjét, Kutzor Edinát megműtötték, mert már évek óta komoly fájdalmakat okozott a csípője. „Alapvetően a problémát a gyerekkori csípőficamom okozza, a helyzetet pedig tetézi, hogy nálam ezt későn vették észre. Ezt a rendellenességet legkésőbb hat hetes korban szokták kiszűrni, de

Akkor sínben kezeltek, ezért annyiban meggyógyult, hogy nem alakult ki járászavar, de ami egyszer elmozdult a helyéről, az sajnos sosem lesz tökéletes, szinte elkerülhetetlen a korai kopás. 26 évesen, amikor a fájdalom és a sántítás jelentkezett, porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, ami valószínűleg csak következmény volt. Később jártam gyógytornára, de úgy 4-5 éve erősen megjelent a fájdalom. Ez sokszor a fellépéseket is nehezítette. Amikor a járvány kitört, nem tudtam gyógytornászhoz járni, ez idő alatt sokat romlott az állapotom, és már aludni is nehezen tudtam.”

Kutzora Edina Forrás: Origo

Kutzora Edina a műtét előtt tudott sétálni, azonban a probléma miatt bicegve, és a lábbeliket is meg kellett válogatnia, magas sarkú cipőt például nem viselhetett. A beavatkozástól azt reméli, hogy tünetmentes lesz, megszűnik a fájdalom, és ha újra szerveznek koncerteket, akkor a színpadon kizárólag az éneklésre tud majd koncentrálni.

Az énekesnő csípőjét megműtötték, de nem protézist kapott. Egy debreceni magánklinikán volt az úgynevezett Lipogems műtét. A hasából zsírszövetet távolítottak el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezték a csípő ízületébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását segítsék. Ez a műtét alapvetően több csoportnál szokott szóba jönni. Például a fiatal profi vagy amatőr sportolóknál; azoknál, akiken előbb-utóbb protézis műtéttel lehet csak segíteni, de addig még jó pár évnek kell eltelnie; azoknál, akik már elszánták magukat a protézis műtétre, de valamiért még nem kerülhet sor a beavatkozásra; azoknál, akiket egyéb betegségük, vagy nagyon rossz általános állapotuk miatt nem lehet altatni.