Titkos és szabálytalan bulija miatt szerződést bontott Rita Orával az Apple

Horizontal HEADSHOT SINGER-WOMAN ACTRESS AIRPORT SUNGLASSES
Pristina-born British singer and actress Rita Ora arrives at the airport in Pristina on February 17, 2018 ahead of her performance on the occasion of the 10th anniversary of Kosovo Independence. - Kosovo celebrates 10 years since it declared independence, a moment of pride for its ethnic Albanian majority, although sovereignty remains fiercely contested by Serbia. (Photo by Armend NIMANI / AFP)
Vágólapra másolva!
30. születésnapját a nem megengedett körülmények között tartotta meg a világhírű énekesnő tavaly novemberben, és úgy néz ki, a pénzbírságon kívül más következménye is lett a törvénysértésnek. 
Vágólapra másolva!

Rita Ora tavaly novemberben töltötte be a harmincat, és a szigorú nagy-britanniai karanténszabályok ellenére tartott egy kisebb összejövetelt. A buli kedvéért titokban kinyittatott egy elegáns londoni éttermet, ahové harminc legjobb barátját hívta el, hogy közösen ünnepeljenek. Azonban a koronavírus-járvány miatti brit szabályok nem tették (és azóta sem teszikI) lehetővé a hasonló rendezvények lebonyolítását.

Ezért az ügyet egyelőre a rendőrség vizsgálja. Annyit tudni, hogy már kiszabtak egy 10 ezer fontos, azaz körülbelül 4 millió forintos bírságot Orára. Az énekesnő azóta elnézést kért, és azt mondta, „súlyos és megbocsáthatatlan hibát követett el, amikor rosszul mérte fel a helyzetet” – írta akkor a Fox News.

Azóta viszont történt más is. Az Apple és vele együtt a brit EE mobilkommunikációs nagyvállalat szép halkan szerződést bontott az énekesnővel – írja a Daily Mail. Ugyanis Rita Ora volt a legutóbbi, a tavaly ősszel piacra dobott iPhone 12-t megtámogató kampányuk egyik arca. Egészen idáig, ugyanis

a két nagyvállalatnak nem tetszett, ahogy az énekesnő félválról vette a járványügyi szabályokat.

Egyrészt nem lett volna szabad összejövetelt szerveznie az azóta életben lévő gyülekezési korlátozások miatt, illetve nem törődött azzal sem, hogy csupán néhány nappal a titkos buli előtt érkezett haza Egyiptomból, és ilyen esetekben két hét karanténra kötelezik a hazautazókat Nagy-Britanniában. Rita Ora pedig ezt negatív koronavírusteszttel gondolta kiváltani.