Folytatódik az Opera közvetítéssorozata - nézze és hallgassa az Origón élőben!

Opera, Operaház, ÉLŐ, Mester Viktória, Nagy Zoltán
Mester Viktória és Nagy Zoltán
Vágólapra másolva!
2021. január 10-én a MaszkaBál műsorában Mester Viktória mezzoszoprán és Nagy Zoltán bariton válogatnak legkedvesebb áriáikból az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán.  A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

Mester Viktória Mezőtúron született, énektanulmányait a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte. 1996-ban felvételt nyert Toldy Mária musicalstúdiójába, egy évvel később bekerült a Magyar Rádió Énekkarába, majd a Nemzeti Énekkarba. Ez utóbbi társulatban olyan nagyszerű karmesterek keze alatt dolgozott, mint Kobajasi Kenicsiró, Kocsis Zoltán és Solti György. 1998-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol mesterei Andor Éva és Kovalik Balázs voltak. Négy évadon keresztül a Miskolci Nemzeti Színház állandó vendége volt, énekelte többek között a Carmen címszerepét és Miklóst a Hoffmann meséiből. A Magyar Állami Operaházban 2006 októberében debütált a Rigoletto Maddalénájaként, s azóta is állandó fellépője a dalszínháznak, ahol Mozart operáitól kezdve kortárs művekig terjed repertoárja. 2014-ben Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el munkásságát.

A kolozsvári bariton, Nagy Zoltán szülővárosában A sevillai borbély Basiliójaként lépett először színpadra. 2008 és 2010 között a dalszínház történetének legfiatalabbjaként lett a Bécsi Állami Operaház tagja, ahol a világ vezető művészeivel volt módja együtt énekelni. Nagy Zoltán visszajáró vendég többek között a hamburgi, lipcsei, bilbaói, nizzai, athéni, trieszti és palermói színházakban, repertoárján elsősorban olasz és francia operák mellett Mozart- és Wagner-szerepek is megtalálhatók. Az Erkel Színházban 2013-ban mutatkozott be a Háry János címszerepében, azóta is rendszeres résztvevője az Opera produkcióinak.

Mester Viktória és Nagy Zoltán Forrás: Operaház

Közreműködik: Mester Viktória és Nagy Zoltán
Zongorán közreműködik: Kálvin Balázs

Műsorvezető: Ókovács Szilveszter

Műsor:
Rossini: Olasz nő Algírban – Isabella áriája az I. felvonásból („Cruda sorte") – Mester Viktória
Mozart: Figaro házassága – A gróf áriája a III. felvonásból („Hai gia vinta la causa... Vedrò mentr'io sospiro") – Nagy Zoltán
Händel: Agrippina – Agrippina áriája a II. felvonásból („Pensieri, voi mi tormentate") – Mester Viktória
Bellini: A puritánok – Riccardo áriája az I. felvonásból („Ah! Per sempre io ti perdei") – Nagy Zoltán
Massenet: Werther – Charlotte levél-áriája a III. felvonásból („Werther! Qui m'aurait dit") – Mester Viktória
Csajkovszkij: Évszakok – Január: A kandallónál – Kálvin Balázs
Csajkovszkij: A pikk dáma – Tomszkij áriája a III. felvonásból („Если б милые девицы") – Nagy Zoltán
Rossini: Olasz nő Algírban – Isabella és Taddeo kettőse („Ai capricci della sorte") – Mester Viktória és Nagy Zoltán