Kóbor János néhány hónapja még azt mondta, az Omegát megölte a koronavírus, de most talán már máshogy látja a jövőt.

Három hónappal ezelőtt Kóbor János nagyon borúsan látta az Omega jövőjét, és azt nyilatkozta, az együttest megölte a koronavírus. Másfél hónapra rá pedig meghalt az együttes alapító billentyűse, Benkő László, néhány napra rá pedig a korábban kivált basszusgitáros, Mihály Tamás

Kóbor János az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019 novemberébenForrás: MTI/Mohai Balázs

Most pedig a Borsnak azt mondta Kóbor János, hogy „ez most nagyon nehéz, és ha van bármi »szerencse« is ebben a járvány sújtotta helyzetben, akkor az számunkra az, hogy nem rögtön, ma kell döntenünk, és még van egy kis időnk átgondolni. Mi egyébként a Benkő Lacival sokat beszélgettünk arról, hogyha bármi történne valamelyikünkkel, attól még szeretnénk, ha az Omega tovább élne, és a szavai ma is itt csengnek a fülemben.”

A járvány miatt elmaradt koncertekről Kóbor János a lapnak azt mondta, „még teljes volt a csapat, amikor leszerződtünk azokra a koncertekre, amelyeket a járvány miatt végül egy évvel eltoltak, viszont azóta ketten távoztak, ami ma is felfoghatatlan. De ott van a mi hű közönségünk is, a legfontosabbak, akiket nem szeretnénk cserben hagyni. Azt gondolom, ha úgy érezzük, hogy ők még úgy akarják, és szükség van ránk, nem döntünk negatív irányban, tehát továbbvisszük és éltetjük barátaink emlékét.” A lapnak nyilatkozott Benkő László fia, Benkő Balázs is: „tudom, hogy édesapám is így akarná, hogy az Omega tovább működjön, ameddig csak lehet. Az ő mottójuk ugyanis az »életfogytig rock and roll«. Az Omega egy ország zenekara, amit nem lehet csak úgy elvenni, befejezni, főleg ha még vannak, akiknek a lelkében ott van az erő, és vinnék tovább a dalokat, az emlékeket.” 

A Bors felkereste Mihály Tamás öccsét, Mihály Györgyöt, aki pedig azt mondta, „nem az én tisztem megmondani, mi legyen az Omegával. Mindenki máshogy gondolkodik. Én jelenleg a bátyámat gyászolom, mert bár azt hittem, jóban vagyok a halállal, és mindenre fel vagyok készülve, kiderült, hogy erre nem voltam.”