Dokumentumfilmet forgat Mary McCartney, Paul McCartney lánya a híres londoni Abbey Road-i lemezstúdióról, ahol a Beatles felvételei is készültek.

A híres londoni Abbey Road-i lemezstúdióról készít dokumentumfilmet Paul McCartney lánya, az 51 éves fótós-filmes Mary McCartney. A film címe IfThese Walls Could Sing ('a ezek a falak énekelni tudnának'), és ez lesz az első egészestés dokumentumfilmet a stúdióról, ahol dalainak nagy részét rögzítette a Beatles. 

A Beatles Abbey Road című albumának borítójaForrás: Origo

A hangstúdió idén novemberben lesz 90 éves. Neve a Beatles 1969-es albumával vált híressé, amelynek ikonikus borítóján az együttes tagjai az Abbey Road zebráján kelnek át. Mary McCartney elmondta, hogy gyermekkorának sok emléke fűződik az Abbey Road-i stúdióhoz, és régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy filmet készítsen róla.

A dokumentumfilmben, amely a Mercury Stúdió produkciójában készül, számos híresség szólal meg, az interjúk mellett a nézők a kulisszák mögé is benézhetnek. Az Abbey Road Stúdióban 1931 óta készítenek hangfelvételeket. A mai zenei sztárok közül Kanye West és Adele is dolgozott már a stúdióban, melynek épülete ma már műemlékvédelmi felügyelet alatt áll.