Furcsára sikerültek egy brazil viaszszobrász néhány évvel ezelőtti alkotásai, amelyeket az internetezők most fedeztek fel maguknak világszerte. Néhány nap alatt több milliós megtekintéseket ért el a furcsa kiállítás riportfilmje a különböző platformokon. 

Furcsa, torz és olykor ijesztő lett az eredmény, amelyet egy brazil alkotó ért el több éven át készült viaszszobraival. Arlindo Armacollo alkotásait 2015-ben állították ki szülővárosában, a dél-brazíliai Rolandia egyik egyik templomában.

Arlindo Armacollo viaszszobra Teréz anyárólForrás: YouTube / Folha de Londrina

A helyi televíziós társaság riportfilmet is készített a szobrokról és készítőjükről, és most, bő 5 évvel később kapta fel az internet az anyagot. 

Elsősorban szórakoztatási szándékkal osztják meg nyakló nélkül a több éves felvételt, ugyanis a szobrok nem a legjobb minőségben készültek el, és noha ki lehet találni, melyik hírességet ábrázolja egy-egy alkotás, sok hasonlóságot nincs az arcvonásokban. Sőt, sok esetben az arányok is sérültek.

Nelson Mandela viaszszobraForrás: YouTube / Folha de Londrina

Az néhai dél-afrikai elnök, Nelson Mandela szobra például inkább fest úgy, mint hazája rögbicsapatának bármelyik játékosa. 

Albert EinsteinForrás: YouTube / Folha de Londrina

Arlindo Armacollót az elmúlt napokban rengetegen keresték már fel interjúk, tévés szereplések miatt, de egyelőre valamennyi nagyobb felkérést lemondta. A 77 éves alkotó a Guardiannak annyit elmondott, hogy nem foglalkozik a kritikákkal.

Miért kéne foglalkoznom velük? Ha pénzcsinálásról szólt volna az egész, akkor lehet, hogy zavarna az emberek rossz reakciója. De én ezeket nem pénzért csináltam, hanem a városomért, és persze élveztem is az alkotást – mondta. 

Marilyn MonroeForrás: YouTube / Folha de Londrina

Ha az embereknek tetszik, akkor jöjjenek el, és nézzék meg. Ha pedig nem, akkor ne – zárta a gondolatot Armacollo. A szobrok mindegyikéhez 5-5 kiló viaszt használt fel, és Nagy-Britanniából rendelte hozzájuk az üvegszemeket. 

Martin Luther KingForrás: YouTube / Folha de Londrina

A kiállítás 2015 óta elköltözött a templomból: egy közeli múzemba vitték át őket, ami Armacollo apja nevét viseli.