Koronavírus-fertőzés miatti betegségben meghalt Vass Gábor színművész. 

64 éves korában meghalt meghalt Vass Gábor – jelent meg szerdán a hír a Szinkron szakma Facebook-oldalon. Az ismert színész halálát koronavírus-fertőzés miatt kialakult betegség okozta – amit a Retro Rádió erősített meg

Vass Gábor Kömlőn született, gyerekkorát pedig Egerben töltötte, ott járt iskolába is. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának színésznövendékeként. Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött, 1979 és 1984 között pedig a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően, 1984-től tíz évig volt a Madách Színház tagja, majd szabadúszó lett.

Németh László Galilei című drámájának Ruszt József rendezte veszprémi előadásában a 2000-es évek elején a főszerepet alakította. Akkor játszotta el szintén Veszprémben Tevje szerepét is a Hegedűs a háztetőn című darabban. Korcsmáros György győri Egerek és emberek-rendezésében Lennie-t alakította.

Jellegzetes hangja miatt szinkronszínészként is gyakran foglalkoztatták, több rádiónak és televíziós csatornának is ő volt a hangja. 2005-ig az HBO, 2014-től az AMC csatornahangja, 2012-től a debreceni Best FM, 2016-tól pedig a Retro Rádió hangja volt. Több alkalommal szinkronizálta Sean Conneryt, többek között a James Bond-filmekben. Clark Gable magyar hangja volt az Elfújta a szél című alkotásban. Robert de Nirót, Samuel L. Jacksont és Russell Crowe-t is megszólaltatta magyarul, valamint az első Die Hard-részben Bruce Willis szinkronhangja volt. A kis hableány című Disney-filmben Sebastiannak kölcsönözte hangját. Az IszDB adatai szerint több mint 1700 szinkronszerepe volt pályafutása alatt.