Folytatódik az Opera élő közvetíítés-sorozata - nézze az Origón!

Vágólapra másolva!
2021. január 15-én Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaénekesek válogatnak kedvenc áriáikból Mozarttól Wagnerig az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

Bakonyi Anikó szoprán Budapesten született, a Zeneakadémián 1997-ben diplomázott Andor Éva és Bende Zsolt irányítása mellett, de folytatott magánének-tanulmányokat Bécsben és Münchenben is. Fellépett számos hazai színházban, valamint a bécsi Volksoperben és a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben. 2005 januárjában a veronai Nemzetközi Don Giovanni Énekversenyen Donna Anna szerepének nyerteseként pedig a Teatro Liricóban énekelhetett. A Magyar Állami Operaházban 2005-ben debütált a Figaro házassága Grófnőjeként, azóta rendszeresen fellép a dalszínházban, ahol főként Mozart, Verdi és Puccini operáiban láthatja őt a közönség, és részt vett az intézmény távol-keleti turnéin is.

A csíkszentsimoni születésű basszbariton, Sándor Csaba zenei tanulmányait Csíkszeredában kezdte, majd Nagyváradon, később a budapesti Zeneakadémián Marton Éva irányításával folytatta. A magiszteri képzést a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián 2014-ben fejezte be. 2013 óta a Kolozsvári Magyar Opera szólistája, ahol több címszerepet is megformált. A Magyar Állami Operaházban 2015-ben debütált Erwin Schrott partnereként, a Don Giovanni-előadás Masettójaként. Az Operában azóta számos előadásban láthatta a közönség, többek között Meyerbeer, Puccini, Kodály és Erkel műveiben és több kortárs szerző – Mezei Gábor Péter, Tallér Zsófia, Selmeczi György – operáinak ősbemutatóján. Fellépett továbbá az intézmény határon túli turnéin, Koreában pedig Petur bánt alakította az Opera Bánk bán-előadásában.

Az est művészeti vezetői: Niklai Judit és Kovács Mária Anna
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Bartal László

Műsor:

Puccini: Edgar – Fidelia áriája a III. felvonásból („Addio, mio dolce amor") – Bakonyi Anikó
Mozart: Don Giovanni – Don Giovanni szerenádja a II. felvonásból („Deh vieni alla finestra") – Sándor Csaba
Verdi: Aida – Aida Nílus-parti áriája a III. felvonásból („O patria mia") – Bakonyi Anikó
Bellini: A puritánok – Riccardo áriája az I. felvonásból („Ah! per sempre io ti perdei") – Sándor Csaba
Wagner: Tannhäuser – Erzsébet Csarnok-áriája a II. felvonásból („Dich, teure Halle") – Bakonyi Anikó
Donizetti: Szerelmi bájital – Belcore áriája az I. felvonásból („Come Paride vezzoso") – Sándor Csaba
Puccini: Bohémélet – Mimì és Marcello kettőse a III. felvonásból – Bakonyi Anikó és Sándor Csaba