Rekordáron, 3,175 millió euróért kelt el Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza csütörtökön a párizsi Artcurial aukciósház árverésén.

Csütörtökön rekordáron, 3,175 millió euróért cserélt gazdát a híres belga képregényíró, Hergé egyik, 1936-os borítóterve. Az árverést a párizsi Artcurial aukciósház bonyolította, és a vételár átszámítva valamivel több mint egymilliárd forint volt. A táblakép Tintin és kutyája kalandjainak Kínában játszódó –Le Lotus bleu - A kék lótusz című, – ötödik kötetéhez készült, és Hergé kínai tintával és vízfestékkel készült, de nyomtatását túl drágának ítélte meg a kiadó, ezért a történet végül egy másik borítóval jelent meg.

Az aukciósház szakemberei a rajz leütési árát 2-3 millió euró közé becsülték. A Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) ötödik képregénye az 1931-es japán megszállás idején játszódik Kínában, ahol egy japán kémhálózat és drogcsempészek után nyomoz. A mostani vételár Hergé-eladási rekordot jelentett. Az eddigi csúcsot egy 2014-es aukción érték el szintén az Artcurial árverésén. Akkor 2,6 millió euróért kelt el a Tintin-képregények címoldalára készült rajzok gyűjteménye.