Több mint kétmillió dollárért kelt el egy amerikai árverésen az első, 1940-ben megjelent Batman-képregény egy jó állapotú példánya.

Egy kilétét fel nem fedő vevő 2,2 millió dollárt adott a Batman-képregénysorozat legelső, különösen jó állapotú darabjáért. Az árverést a dallasi Heritage Aukciósház bonyolította, akik közleményükben azt állítják, hogy eddig ez a legmagasabb ár, amelyet Batman-képregényért valaha fizettek. 

A sorozat első képregényének címlapján Batman és segítőtársa, Robin kötéllel lendülnek át a sárga háttér és Gotham City vörös sziluettje előtt. A szinte tökéletes állapotú kiadásban Joker, Hugo Strange és Macskanő is megjelennek. Az eredeti képregény 1940-ben 10 centbe került.

Egy gyűjtő 1979-ben 3 ezer dollárért (888 ezer forintért) vásárolta meg Houstonban. December közepe óta több mint két tucatnyi licit tornászta feljebb és feljebb a képregény árát. Az előző rekordárat, 1,5 millió dollárt (444 millió forintot) egy Batman-képregényért tavaly novemberben fizették ki, amikor a Heritage egy 1939-ben megjelent Detective Comics-példányt bocsátott áruba, amelyben először jelent meg a Denevérember.