Idén is elmarad a Glastonbury zenei fesztivál

Glastonbury Festival, David Attenborough
GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 30: Sir David Attenborough appears on the Pyramid stage during day five of Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 30, 2019 in Glastonbury, England. (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Idén is elmarad a Glastonbury zenei fesztivál a koronavírus-járvány miatt - közölték csütörtökön a szervezők.
Vágólapra másolva!

2021-ben sem lesz Glastonybury Fesztivál. A világ egyik legrangosabb zenei rendezvényét – a többi, nagy fesztiválhoz hasonlóan – nem tudták megtartani az Európát tavasszal már elérő koronavíus-járvány miatt. A fesztivált a délnyugat-angliai Glastonbury kisváros közelében rendezik minden nyáron. A tavalyi lett volna sorban az ötvenedik ilyen rendezvény, amelyre a szokásosnál is jobban készültek a szervezők, a fesztiválozók. Akkor olyan hírességek léptek volna fel, mint Paul McCartney vagy Taylor Swift.

A szervezők tavaly még abban a reményben döntöttek a rendezvény törléséről, hogy idén hasonló sztárparádéval pótolni lehet az elmaradt fesztivált. Csütörtökön azonban – többek között – a rendezvény Facebook-oldalán közölték: nagy sajnálatukra azt kell bejelenteniük, hogy a Glastonbury Fesztivál idén is elmarad. „Annak ellenére, hogy eget és földet megmozgattunk, világossá vált, hogy idén egyszerűen nem tudjuk megtartani a fesztivált” – fogalmazta a közlemény. A szervezők ugyanakkor közölték azt is, hogy aki az 50 fontos előleg befizetésével már lefoglalta az idei rendezvényre szóló jegyét, és nem kéri vissza a pénzt, garantáltan belépőjegyhez jut a 2022-es Glastonbury Fesztiválra.

A kép a 2019-es fesztiválon készült David Attenborough előadásakor Forrás: Dave J Hogan/Getty Images

Azt is írták, hogy bíznak abban, hogy jövőre „valami különleges csemegével” szolgálhatnak a rendezvény mellett hűségesen kitartó rajongóknak. Az idei rendezvény részleteit a szervezők a csütörtökön bejelentett lemondásig nem tették közzé, de Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője

már a múlt hónapban közölte, hogy idei naptárában nem szerepel Glastonbury.

A BBC rádiónak karácsony előtt nyilatkozva McCartney azt mondta, ha valahol százezrek zsúfolódnak össze zászlókat lobogtatva, de maszk nélkül, az szuperfertőzési góccá válik. McCartney már a decemberi BBC-interjúban azt valószínűsítette, hogy a 2021-es Glastonbury Fesztivál is elmarad, jóllehet a szervezők még az év elején is jelezték, hogy bíznak a rendezvény megtartásában.