Szerződést bontott kiadója a zaklatással megvádolt Marilyn Mansonnal

Marilyn Manson
Marilyn Manson performs during the Astroworld Festival at NRG Stadium on November 9, 2019 in Houston, Texas (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerződést bontott Marilyn Mansonnal a lemezkiadója, miután korábbi barátnője és jegyese, Evan Rachel Wood színésznő a közösségi médiában nyilvánosságra hozta, hogy a rockzenész évekig bántalmazta szexuálisan.
Vágólapra másolva!

Öt nő is szexuális zaklatással vádolta meg Marily Mansont a hét elején, és mindezek miatt kiadója azonnal szerződést bontott a világhírű zenésszel. A nők között volt Rachel Wood színésznő is, aki korábban barátnője, sőt, jegyese is volt Mansonnak. A 33 éves színésznő egy Instagram-bejegyzésben vádolta meg Mansont azzal, hogy „szörnyűséges bántalmazásokat” kellett tőle elszenvednie. Wood 2007-től járt a nála csaknem húsz évvel idősebb Mansonnal, és 2010-ben rövid ideig jegyesek is voltak.

„A bántalmazóm neve Brian Warner, akit a világ Marilyn Manson néven ismer. Tinédzser koromtól volt velem kapcsolatban, és évekig szörnyűségesen bántalmazott” – kezdi a színésznő a sorait, és azt is állítja, hogy „agymosás és manipuláció” áldozata volt. Hétfőn további három nő is az Instagramon vádolta meg a sztárt azzal, hogy az elmúlt tíz évben érzelmileg és fizikailag bántalmazta őket. Manson lemezcége, a Loma Vista Recordings pedig kedden közleményben jelentette be, hogy Wood és a többi nő által megfogalmazott zavarba ejtő gyanúsítások alapján a cég

azonnali hatállyal beszünteti Manson új albumának promócióját, és többé nem is dolgozik együtt Mansonnal.

Manson az Instagramon azt válaszolta a vádakra, hogy minden intim kapcsolata teljes mértékben közös megegyezésen alapult. Azt írta, „tekintet nélkül arra, hogy hogyan – és miért –, mások most úgy döntöttek, hogy megmásítják a történteket, ez az igazság”.

Az énekes-dalszerző gótikus ihletésű fekete ruháiról és erős sminkjeiről ismert. Legnépszerűbb számai között szerepel a The Dope Show és a feldolgozott Personal Jesus. Wood gyermekszínészként kezdte pályafutását, később pedig olyan filmekben is szerepelt, mint a Tizenhárom, a Pankrátor és a Mildred Pierce. Az utóbbi időben a Westworld című sorozatban láthatta a közönség. Egyébként Mansont korábban is megvádolták már szexuális zaklatással és bántalmazással.

2018-ban azonban a Los Angeles megyei ügyészség nem emelt ellene vádat, mert a feljelentést nem találták megalapozottnak.

A 2011-ben történt zaklatást bejelentő személyt nem nevezték meg az ügyben, csak Manson ismerőseként szerepelt. Manson akkor is tagadta a vádakat. 2017-ben Wood is azon nők között volt, akik a MeToo-mozgalom kezdetekor a közösségi médián keresztül írtak az ellenük elkövetett szexuális zaklatásról és erőszakról. 2018-ban vallomást is tett a törvényhozás igazságügyi albizottsága előtt az őt ért lelki, fizikai és szexuális bántalmazásról.