Kerüli a popos kliséket az ismert szövegíró legújabb dala

Lombos Márton videóklipje
Vágólapra másolva!
Saját anyaggal jelentkezik Lombos Márton dalszövegíró, aki olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Horváth Charlie vagy Tóth Vera. Az új, Apám hívott az este című dal zenéjét Juhász Attila szerezte, és ezúttal Lombos Márton maga adja elő. Klippremier az Origón. 
Vágólapra másolva!

„A könnyűzene bevált és közkedvelt sablontémáival előre kódolható a siker. A hallgatóságot azonban nemcsak a szerelem és a halál foglalkoztatja. A válásról senki nem énekel. Pedig hétköznapi kudarc” – mondja Lombos Márton, aki eddig elsősorban dalszövegíróként volt ismert. Szövegei több mint 50 lemezen, pop-, rock-, jazz-dalokban, kamarazenei- és komolyzenei művekben hangzanak el. Az előadók sorában többek közt Király Viktor, Horváth Charlie, Gáspár Laci, Oláh Gergő, Takács Nikolas, Tóth Vera, Kökény Attila, Szirtes Edina Mókus, a Group'n'Swing, Veres Mónika, Király Linda, a Sugarloaf, Emilio, Temesi Berci és a Back II Black szerepelnek. Most azonban

saját anyagot adott ki.

Az Apám hívott az este című dal zenéjét a Western Washington Universityn végzett Juhász Attila komponálta, a szövegét pedig Lombos Márton szerezte, és ő is adja elő. Kettejük alkotói kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött: 2014-ben jelent meg Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Quartet első lemeze, a Voodoopest, amit 2016-ban Fonogram-díjra jelöltek Az Év Jazz Lemeze kategóriában.

Az Apám hívott az este című dalban megbúvó fájdalomról Lombos Márton azt mondta, „2021 az ébredés éve, a pandémia a fél világot számvetésre készteti. Mindenkinek szembe kell néznie személyes fájdalmaival. Értékeink, veszteségeink csak a sajátjaink. Ezeket nem énekelheti meg más.”

Lombos Márton Forrás: Origo

Lombos Márton a 2010-es 90.9 Jazzy Dalversenyen Jazz u. 10. című saját dalával nyert, és megkapta a legjobb szöveg díját is. 2011-ben, szintén a Jazzy dalversenyén Artisjus szerzői különdíjat kapott szerzőtársaival, az azt követő évben a legjobb dalszöveg díját hozta el. 2013-ban a Fonogram-díjátadón a Group'n Swing zenekar Botrány című lemeze lett a Legjobb hazai szórakoztató album; Lombos Márton négy – többek közt a címadó – dal szövegét jegyzi. Zenei vezetőként és dalszövegíróként is dolgozott több nagysikerű vacsoraszínházi produkcióban. A Vidor-díjas (2019) Menopauza című musical társdalszövegírója, az Anyatigrisek (2020) zenei vezetője és dalszövegírója.

Lombos Márton a 2019-es Budapest Dal dalverseny első helyezett dalának (Bennünk a győztes) szövegírója. Ő írta a szövegét a 2013-as Dal Retikül című dalának – ebből született a Ridikül című televíziós műsor szignálja. A Dal 2014-es évadában Oláh Gergő Tükör előtt című dala pedig eljutott a középdöntőig. Ennek szintén Lombos Márton írta a szövegét.