Az idei Paloznaki Jazzpiknik újabb fellépőit jelentették be

Paloznaki Jazzpiknik
Vágólapra másolva!
Az idei Paloznaki Jazzpiknik eddig bejelentett headlinerei mellé négy fellépőt jelentettek be a szervezők. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn újabb fellépőket jelentettek be az idei Paloznaki Jazzpiknikre. Az eddig megerősített headlinerek, azaz a Level 42, Caro Emerald, és a Kraak&Smaak mellé négy újabb vendég nevét tették közzé. Fellép idén a sokszor a szaxofon királynőjeként emlegetett Candy Dulfer, Mario Biondi, az MF Robots formációja és a De Phazz.

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi koncertjével kezdődik a 9. Paloznaki Jazzpiknik. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be 2006-ban. Biondi második alkalommal látogat el Paloznakra, először 2017-ben koncertezett ott.

Biondit a Level 42 zenekar követi, amelyik a nyolcvanas évek legendás jazz-funk fúziós együttese. A brit együttes a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyíti egyedi hangzásban. Legismertebb dalaik között van a Lessons in Love, a Something about You, vagy az It's Over.

Július 30-án a holland Caro Emerald lép fel a nagyszínpadon. A hölgy koncertjeit a jazz, a tangó és a kilencvenes évek groovin' jazz egyedi ötvözete és érces hangja, dinamikus előadásmódja teszi rendkívül egyedivé.

Aznap este lép fel az MF Robots, amely a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, aki Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David, vagy a 2019-es Jazzpikniken is fellépett Rick Astley mellett is szokott vokálozni. A duót most először hallhatja a közönség Paloznakon.

Július 31-én a német jazz csapat, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Őt követi a világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer, aki zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal is. Napjainkban pedig olyan művészekkel lép fel, mint például Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum.

A harmadik napon fellép az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak. A trió néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachellán, a Bonnaroon és a Sziget fesztiválon is. A Kraak & Smaak szereti keverni az élőzenét és a DJ-szetteket. Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig lehet maradni a fesztivál területén.