Újabb egykori élettárs jelentkezett, és számolt be arról, hogy Marilyn Manson zaklatta, bántalmazta kapcsolatuk alatt. Ezúttal a Trónok harca színésznője, Esmé Bianco számolt be bizarr dolgokról. 

A múlt hételején tálalt ki Marilyn Manson egykori jegyese a zenész bántalmazásairól, és azóta naponta jelennek meg kétségbeejtő beszámolók Manson viselkedéséről. Azóta a kiadója felfüggesztette vele kötött szerződését, a menedzsere is otthagyta, és legutóbb egy újabb párkapcsolati erőszakra derült fény. Szerdán jelent meg az a cikk, amelyben a Trónok harcá-ban Sont alakító angol színésznő, Esmé Bianco Mansonról szóló beszámolóját dolgozták fel. A nő azt állítja, hogy komoly bántalmazásokat kellett átéline, amíg Marilyn Manson partnere volt.

Esmé Bianco 2013-banForrás: AFP/2013 Getty Images/Michael Buckner

Esmé Bianco tinédzserként óriási Manson-rajongó volt, és a 2000-es évek közepén – Manson akkori barátnőjén, a szintén színész Dita Von Teese-en keresztül keresztül – találkozott is bálványával Los Angelesben. Az akkor már férjezett Bianco biztosan hatással volt Mansonra, ugyanis néhány évvel később felkérte egyik videóklipjének főszerepére. A nő igent mondott. Manson pedig már küldte is a repülőjegyet, így Bianco napokon belül már Los Angelesben volt.

Marilyn Manson 2020-banForrás: Getty Images/FilmMagic/2020 Axelle/Bauer-Griffin

Néhány napig készítették az I Want to Kill You Like They Do in the Movies című dal klipjét, és Manson állítólag már ott elindította a kontrollt: az akkor 26 éves Biancónak alig adtak enni, viszont rendszeresen kínálták kokainnal. A klip végül nem jelent meg, és a nő elmondása alapján nagyon durván bánt vele Manson a kamera előtt. A történet szerint Bianco egy áldozat, akit a Manson által alakított karakter elrabol. A kamera előtt volt fájdalmas kötözés, és előkerült szexuális segédeszköz is, és az utólagos beszámoló alapján

Bianco egyáltalán nem érezte jól magát a forgatáson, még az ismerőseinek is nagyon visszafogottan nyilatkozott a klipkészítésről. Visszatért Londonba, ahol az addigra már megromlott házassága várta. Manson viszont folyamatosan tartotta vele a kapcsolatot: levelekkel bombázta, és addig írogatott, míg a korábban rossz tapasztalatokat szerző nő – meglepő módon – megenyhült, és elindult egy távkapcsolat. A még mindig házas Bianco, ha épp Los Angelesben volt dolga, felkereste Mansont, aki hasonlóképp tett, ha épp Londonban járt. Két évvel a klipforgatás után, 2011 elején forgatott Bianco a Trónok harcá-val. Manson pedig jó érzékkel ekkor ajánlotta fel neki, hogy költözzön hozzá Los Angelesbe. A filmszerepekkel való kecsegtetés mellett azt is megígérte, hogy segít Biancónak vízumot szerezni. Több se kellett Biancónak, elhagyta a férjét, és 2011 márciusában Mansonhoz költözött.

Esmé Bianco a Trónk harca SonjakéntForrás: HBO/Game of Thrones

Bianco elmondása alapján Manson az első néhány hétben nagyon figyelmes volt, aztán szép lassan átvette a nő élete fölötti irányítást. Manson határozta meg, kivel találkozhat, kivel telefonálhat, mikor alhat. Azt mondta, Manson a szexuális együttléteik közben többször is durván megharapta. „Úgy éreztem, hogy Manson elpusztít” – idézi a cikk a nőt, aki sokszor azért bújt el, hogy Manson ne tudja, hogy a családtagjaival telefonál. Előfordult olyan is, hogy társaságban vetítette le Bianco a Trónok harcá-ban eljátszott ágyjeleneteit, közben pedig hangosan üvöltötte az ott lénvő ismerősöknek, hogy ez a barátnőm, egy k*rva. Nézzétek, a melle is kint van! A pohár állítólag akkor telt be Biancónál, amikor Manson többször is megsebesítette késsel, majd napokkal később egy baltával kergette át a házon. A nő végül 2011 májusában hagyta ott Mansont: titokban lakást keresett magának, és éjszaka otthagyta az éppen alvó Mansont.

A színésznő azt nyilatkozta, valószínűleg Stockholm-szindróma alakulhatott ki benne, ami eltorzította a valósághoz való viszonyát is. A Helsinki-szindrómának is nevezett állapotnak az a lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő személy szimpátiát éreznek kínzóik, fogvatartóik iránt.